«Hæsjtægg 2014»

0

Av: Gyda Nesje

Skjermbilde 2014-01-14 kl. 22.51.58#2014 har nå vært en del av bildeteksten til over ti millioner bilder og videoer på Instagram. Altså omtrent én million bilder hver dag de siste dagene, dersom hashtaggingen av 2014 hovedsakelig begynte etter nyttår.

Ulike hashtagger brukes med ulik hensikt. Noen for å delta i konkurranser, andre for å «hustle likes», mens den vanligste hensikten nok er å samle bilder med samme innhold under samme kategorier. Årstider, høytider eller spesielle hendelser eller begivenheter er eksempler på disse kategoriene. En populær begivenhetshashtagg finner vi under #NYE – en annen stor trend like
rundt nyttår. NYE indikerer New Years Eve, og har nok vært den mest brukte, etter #2014, de siste
to ukene. Over 3,5 millioner bilder og videoer er postet på Instagram med denne hashtaggen, og nye
blir lagt til hvert minutt. I og med at det i dag er flere dager siden aftenen, blir bildene ofte også
tillagt hashtaggen #tb eller #throwback.  Raketter, nyttårskyss og paljettkjoler er fellesnevnere for innhold på publiseringene under hashtaggen. Hvorfor denne trenden har blitt til, og hvorfor så mange følger den, er det nok flere svar på. For det første feirer en stor del av verden denne overgangen til, og starten på, det nye året. Dette gjør at utgangspunktet til hashtaggen blir veldig stort. For det andre hashtagger man for å vise hvilken anledning kjolen ble brukt, eller kysset ble utført. At det er i forbindelse med nyttårsaften.

Etter den store #nye-festen, begynner et nytt år. Og som alltid er et nytt år fylt med nye forsetter, nye mål og nye hashtagger. Det er nå på tide å bli sunne, strukturerte, økonomiske og nikotinfrie. Det er ikke helt sant at målene og forsettene er nye, for de er stort sett de samme som i fjor. Den eneste forskjellen er at i år skal du gjennomføre det. Hashtaggene er også mye av de samme som fjorårets, bortsett fra at 3-tallet nå er erstattet med et 4-tall. #rt2014 for russen som i blå og røde bukser snart skal gå bananas eller #sk2014 for alle med trening og kosthold på nyttårsplanen og som ønsker den perfekte sommerkroppen. Bildene handler stort sett om det samme som i fjor, men får med denne hashtaggen et slags særpreg. 4-tallet siler ut den gamle russen og de gamle sommerkroppene og setter fokus på det som skjer i dette fantastiske, unike året.