Ukens App | Uke 3

0

Panda Jam – Redd pandababyer

1420582_10151689900480685_1399905054_n

Av: Anita Skjæveland

Navn: Panda Jam
Utvikler:
SGN
Plattform: iOS og Android

Det jeg bruker iPhonen min mest til, utenom sosial kontakt, er definitivt spill. Smarttelefonen har gjort det sosialt akseptabelt for en 25-åring (som meg selv) å gå rundt med en ”GameBoy” i veska. Genialt.

Jeg må ærlig innrømme at jeg elsker spill som er jentete, og jeg elsker hjernetrim. Gjerne enkel hjernetrim, slik at mestringsfølelsen min kan lage grobunn for egoet mitt, slik at egoet blir gigantisk på en mest mulig effektiv måte. Panda Jam er derfor det perfekte spillet for meg.

Øverst på en stabel klosser, i forskjellige farger, sitter en søt liten panda-baby. Nederst står panda-mamma. For å redde panda-babyen må du klikke bort grupperte klosser i like farger, slik at panda-babyen lander på bakken. Tvisten: En ond bavian legger jevnlig til flere klosser som hindrer din suksess.

Vi har sett og elsket lignende spill før, den mest kjente er Candy Crush. Men det Panda Jam vinner på er at de ikke tvinger frem Facebook-spam for at du som spiller kan fortsette å nyte spillet. Dette er et stort pluss i min bok.

Men, la oss innrømme det, denne gjentakende handlingen som er lik i hvert brett kan virke trøttende. Men Panda Jam holder interessen oppe ved å legge til ekstra utfordringer, som at du skal samle opp ”special pandas” og at du kan prøve å få tre stjerner på hver bane.

Samtidig har du bare fem liv, og du må vente en halvtime for å gjenopprette et liv. Dette gjør at du ikke blir så fort lei spillet, samtidig som du får tid til en halvtimes pensumlesing mellom slagene.

På den negative siden kan spillet til tider henge litt. I tillegg fungerer ikke spillet like bra på liggende som stående format. Også må vi ikke glemme hvor irriterende den bavianen er.

Alt i alt synes jeg spillet er fantastisk, og vil varmt anbefale det videre. Jeg er definitivt hekta.