Mettheten brer seg

20

the_hunger_games__catching_fire_wallpaper_by_seia5018-d65ckxe

Film: The Hunger Games: Catching Fire
Regi: Francis Lawrence
Skuespillere: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Woody Harrelson

Karakter: 2.5stjerner

Av: Anders Rage

The Hunger Games: Catching Fire er den andre filmen i serien, og begynner hvor forrige film sluttet, nemlig rett etter at Katniss Everdeen (Lawrence) og Peeta Mallark (Hutcherson) vant lekene. Den diktatoriske President Snow (Sutherland) lukter at massene er på randen av opprør, og innser at for å kontrollere befolkningen, må han kontrollere Katniss. Snow inviterer tidligere vinnere av dødslekene til å delta i den 75. utgaven, for å påminne den gemene hop at ingen er mektigere enn staten.

I stedet for å være en original sci-fi/action-film tettpakket med spennende sekvenser og flotte visuelle effekter, prøver filmen å være dyp og omfattende. Plottet er filmens bane, og et relativt svakt filmmanus gjør at man må slite seg igjennom mesteparten av  de over to timene filmen varer. Klippingen er ofte merkverdig, og tempoet i filmen er urovekkende tregt.

Det tar blant annet hele 80 minutter før de faktiske lekene i det hele tatt starter. Og når de endelig er i gang, får vi actionsekvenser som er veike og lite engasjerende. Katniss er fremdeles den mest interessante rollefiguren, noe som ikke er særlig til kompliment. Den avstumpede tolkningen av Katniss er skuffende, spesielt fordi Lawrence tidligere har vist sitt skuespillertalent i andre filmer. Hennes bleke prestasjon i rollen som Katniss er utrolig skuffende, og man får et inntrykk av at Katniss har like mye personlighet som en klump med leire.

The Hunger Games: Catching Fire er kanskje ikke en forferderlig film, og den kommer nok til å gi fansen det de vil ha. For alle andre er den nok kun en erstatter for Twilight-serien, som baserer seg på like kjedelig stoff. Det er en sjelløs, generisk actionfilm som ikke en gang tør å gi hovedpersonen en interessant personlighet. Jeg er ikke sulten på mer, jeg er mett.

20 KOMMENTARER

Comments are closed.