Topp 10 mest elendige spillkonsoller (5-1)

0

Av: Anders RageAndersRage

Helt siden Magnavox kom på banen med den aller første spillkonsollen i 1972, har utallige firmaer prøvd sitt beste for å lage en konsoll som ville bli en salgsuksess. Av og til var deres beste ikke godt nok, som du vil se bevis på i denne listen. Vi fortsetter listen fra forrige gang, og går videre med de ti verste spillkonsollene noen gang produsert. Hvis du trodde Nr. 10-6 var dårlige, bare vent til du ser hvor elendige Nr. 5-1 er.

Atari_Jaguar_console


5. Atari Jaguar

På høyden av det som nå blir kalt for «The Bit Wars» (et fremtidig tema for denne spalten) hadde konsollkrigen utviklet seg til en konkurranse om hvem som hadde mest bits i sitt system. Atari hadde med sin Jaguar nemlig 64-bit, mens Sega og Nintendo hadde på den tiden kun 16. Utgivelsen i 1993 kom også med en beryktet reklamekampanje som fremstilte gamere som idioter, fordi de ikke forstod at høyere bit betydde bedre konsoll. Jaguar manglet gode spill, var egentlig ikke 64-bit og feilet totalt på markedet. Konsollen tok det legendariske firmaet med seg ned i søla, og de maktet dessverre aldri å komme seg på beina igjen.

500x_samsung_nuon_extiva
4. Nuon

En av de mer obskure konsollene på denne listen, Nuon ble utgitt i 2000 av VM Labs. Ryktene hadde før konsollens utgivelse snakket om en konsoll kalt «Project X», som visstnok skulle være kraftigere enn PlayStation og Nintendo 64. Den ble designet av to av folkene bak Atari Jaguar, noe som ikke er et godt tegn for en konsoll. Da Nuon endelig ble sluppet på markedet, var det kun en DVD-spiller som hadde fått innstallert en chip som gjorde det mulig å spille 3D-spill. Snakk om skuffelse. Det hjalp heller ikke at Nuon konkurrerte med Playstation 2, som vi alle vet ble den mestselgende konsollen i historien.

Classic_Nokia_N_Gage


3. Nokia N-gage

Den finske mobilgiganten ga ut spillmobilen N-gage i 2003 hovedsaklig for å være en konkurrent til Nintendos Gameboy Advance. Ideen var her å tiltrekke kjøpere fra to verdener, mobilbrukere og gamere. Problemet var bare at den ikke var bra verken som mobil eller spillsystem. N-gage led av dårlig design, en liten skjerm og et dårlig utvalg av spill. Hardwaren var svak, og spillene hadde lav oppløsning og hakkete animasjon. I tillegg måtte man ta ut batteriet for å kunne bytte spill. Ingen kjøpte den overprisete taco-mobilen, og man kan se hvorfor.

CD-i-910-Console-Set

 

2. Philips CD-I
Jeg skjelver hver gang noen nevner denne konsollen. Året var 1991 da dette misfosteret ble konstruert av ingeniørene hos Philips. Tanken bak konsollen var et ønske om å lage et CD-basert system som fungerte litt som en PC. Spillene på CD-I er av notorisk lav kvalitet, men det er Zelda-spillene som virkelig tar kaka. Hva, Zelda? Ja du hørte riktig, Philips arbeidet sammen med Nintendo om å lage en CD-basert konsoll sammen. Pga dette fikk Philips tilgang til Nintendos lisenser. Selv etter samarbeidet slo seg vrangt, hadde Philips ennå tilgang til disse lisensene, og valgte å lage et dårlig Mario-spill og tre forferdelige Zelda-spill.  Søk på Zelda CD-I på Youtube og døm kvaliteten selv.

Virtual-Boy-Set

 

1.  Virtual Boy
Og her er den, den aller verste konsollen som noen gang har blitt satt sammen av menneskerasen. Virtual Reality-konseptet til Virtual Boy var kanskje forut for sin tid, men utførelsen var så dårlig at jeg heller ville spilt CD-I-spillet Zelda: Wand of Gamalon i 100 timer enn å måtte spille på en Virtual Boy i 20 sekunder. Konsollen fra Nintendo ofret så grunnleggende ting som farger, et ordentlig utvalg av spill og fungerende 3d-grafikk. Grafikken var i tillegg kun i rødt og svart, og dette ga mange spillere anstrengte øyne. Designet var elendig, spillene var elendig, lyden var elendig, prisen var elendig, kontrolleren var elendig. Alt var elendig med denne forferdelige ansamlingen av plastikk, og derfor er den Nr. 1 på denne listen.