Regjeringen svikter studentene

0

Høyre/Frp-regjeringen kutter 11 måneder studiestøtte. Norsk studentorganisasjon (NSO) mener at en så tydelig nedprioritering av studenter står i skarp kontrast til regjeringens mål om å realisere kunnskapssamfunnet. Håkon Ohren, leder av StOr, sier regjeringen skusler bort en mulighet til å gjenopplive heltidsstudenten.

Av: Mari Løvås (tekst og foto)

Leder for StOr, Håkon Ohren, er skuffet over den blå regjeringen.
Leder for StOr, Håkon Ohren, syns utviklingen er uheldig.

 

– Det er direkte skadelig for kvaliteten på høyere utdanning at studenter ikke får studert etter evne fordi de må bruke tiden på deltidsjobben fremfor utdanningen. Vi vet at under halvparten av studenters inntekt kommer fra studiestøtten, og de siste fire årene har både NSO og regjeringspartiene vært helt tydelige på at det må gjøres noe med studentøkonomien, sier Ola Magnussen Rydje, leder av NSO, i en pressemelding.

Det var den rødgrønne regjeringen som la fram forslag om 11 måneders studiestøtte, tidligere i høst. De blå har derimot ikke funnet plass til dette i budsjettet, og foreslår heller en økning i basisstøtten for undervisningåret 2014-2015 på 3, 65 prosent.

Også ved UiS kommer det reaksjoner på endringen.

– At 11 måneders studiestøtte blir kuttet er meget uheldig. Økning av studiestøtten er en sak studentbevegelsen har kjempet for i en årrekke. At  Høyre og Frp som i opposisjon har kritisert den rødgrønne regjeringen for ikke å innføre 11 måneders studiestøtte nå reverserer forslaget er nesten uforstålig, sier leder av StOr, Håkon Ohren, i en pressemelding.

– De skusler bort en unik mulighet til å virkelig gjenopplive heltidsstudenten, satse på studentene og få studentene ut av deltidsjobben og inn igjen på lesesalene. Dette ville medført at studiekvaliteten og kvaliteten på uteksaminerte kandidatert ville blitt hevet, fortsetter han.

 

NSO ser så alvorlig på forslaget at de har invitert studentlederne i Norge til å møtes søndag klokken 14:00 for å snakke hvordan de skal reagere på budsjettkuttet. Her er blir også Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide invitert for å fortelle hvordan de vil bruke sin makt som forhandlingspartnerne til regjeringen, for gjennomslag for 11 måneder studiestøtte.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here