Parodier

0

Av: Gyda Nesje Skjermbilde 2014-01-14 kl. 22.51.58

Parodier er et kjent fenomen – også på Twitter. Kjendiser og politikere blir parodiert hver dag. Forskjellen på standup-parodier og Twitter blir kanskje at på man, på sistnevnte, bruker navnet som utgangspunkt, ikke personen.

Kongen din er en norsk twitrer, med nærmere 180 000 følgere. Under navnet @KongenDin twitrer komikeren Odd-Magnus Williamson om alt fra politiske standpunkt til hva den nyeste nugattien burde hete. Jeg ser absolutt ingen sammenheng mellom tweetene og Kong Harald, men tror at den barnslige skrivestilen og de tullete utsagnene er populære, fordi det liksom skal representere kongen. «Planlegger halloween. Tipper jeg skal gå som republikk i år også», ble tweetet rundt Halloween. Med slurve- og skrivefeil får Williamson frem et barnslig preg. «Hvis kongen hadde kunnet stemme hadde jeg stemt venstre, jeg heter jo Harald V, ikke Harald KrF eller noe annet.» Vi ser i denne tweeten at selv om det skrives om politikk, er det ikke noe snev av seriøsitet eller standpunkt som Kong Harald ville tatt. Jeg mener derfor at twitter-kontoen ikke er en frekk parodi på kongen, men i stedet får frem en morsom forestilling. @KongenDin anbefales å følge for nok så jevnlig oppdatering og en god latter.

Med over én million følgere, blir Alan Garner, fra filmen «Hangover», parodiert under @AlanGarner. Alan Garner er en populær filmfigur, med sitater som ofte blir plukket opp i diverse sammenhenger. Jeg tror derfor personen bak twitter-brukeren bruker utgangspunktet i navnet til å lage en populær bruker. Det er tweets med morsomme innhold, men som i de fleste tilfeller egentlig ikke har noe med Hangover-karakteren å gjøre. «The only bad thing about Friday is realizing it’s Thursday», ble på fredag tweeta. En standard, ikke så original tweet. Men du finner også tweets som er mer relatert til den litt sære Alan Garner. «Fat, single, and ready for a pringle», er et eksempel. Han lever på at «det hadde vært gøy hvis han gjorde eller sa det», mens folk ser for seg Alan Garner hive i seg en pakke med pringles. Brukeren poster daglig tweets, som kan bli i meste laget. Men hvis du er interessert i litt meningsløs humor er dette en du bør følge.