Helten Helle

0
Nr.9 Marius Helle, dagens helt med sin hattrick

(Sandnes Ulf – Brann: 3-1) Marius Helle ble den store helten med tre mål da Sandnes Ulf tok imot Brann på eget gress søndag kveld.

Av: Emil Johansson (tekst) & Mark Tonkin (foto)

Nr.9 Marius Helle, dagens helt med sin hattrick
Nr.9 Marius Helle, dagens helt med sin hattrick

Det var ventet stor stemning og trykk i Sandnes før denne kampen. Før kampen startet Brannsupportene med å fyre opp bluss på tribunen – bergenserne hadde ankommet Sandnes.

Det var nettopp Brann som skulle få den første målsjansen.  Etter fem minutter slo Brann en god corner, der Thomasz Sokolowski raget høyest i feltet, men Aslak Falch hadde ingen problemer med å redde forsøket.

Tidlig scoring
Scoringen skulle derimot ikke la vente på seg, men det var vertene som sto for den.  Sandnes Ulf vant ballen på Branns halvdel etter ti minutter. En ball ble slått inn i femmeteren der Vegard Aanestad vant duellen med Birkir Særvarsson, og sendte ballen bak forsvaret til Brann. Der sklei Marius Helle ballen i mål og ledelse for sandnesguttene.

Etter 34 spilte minutt kom nok en stor sjanse for Sandnes Ulf, da en ball ble slått inn i feltet mot Helle. Jørgen Mohus valgte å bokse ut ballen i farlig område. Der ventet Frederik Torsteinbø som på blankt hold skøyt ballen himmelhøyt over Brannmålet.

Brann var frempå like etter, da Huseklepp tråklet seg gjennom Ulfforsvaret, men Falch var nede og blokkerte forsøket.

Brann utliknet
På slutten av omgangen skulle derimot Brann få sin utlikning. Huseklepp sprang ned til dødlinja og la inn i foran Ulfmålet. Der ventet Kristoffer Barmen som enkelt kunne styre ballen i mål med pannebrasken.

Helle herjet
Andre omgang startet med ett pang. Først fikk Brann en stor sjanse, men bare sekunder etter kunne Helle sette sin andre for dagen på den andre siden av banen. Han ble spilt fint inn i midten av banen, og fra sekstenmeteren kunne han iskaldt plassere ballen i høyre hjørne.

Kampen bølget frem og tilbake, før Marius Helle dukket opp igjen. En ball ble slått inn i bakrom, der Brann hadde satt en offsidefelle. Den skulle vise seg å bli kostbar for Brann, for en onsideplassert Helle kunne enkelt lobbe ballen over Mohus og luften gikk ut av Brannlaget.

Brann klarte aldri å komme inn i kampen etter det, og Sandnes Ulf kunne kontrollere inn seieren.

Fornøyd Andersen
I pressesonen etter kampen sto en fornøyd Asle Andersen – Vi er svært fornøyde med gjennomføringen av kampen. Dette har vi trent mye på trening, og det gir resultater i kampen. Vi visste det her kom til å bli en vanskelig sesong for oss, men nå har kommer vi dårligst på kvalifiseringsplass.

Marius Helle hadde en stor kamp for Sandnes Ulf, men det hele med fatning – Vi spilte bra i dag, og det er tre poeng som er det viktigste. Vi har enda ikke sikker plass, men vi skal gjøre alt vi kan for å slå Vålerenga i siste serierunde.

Etter seieren er Sandnes Ulf opp på 33 poeng, likt med Vålerenga og Sogndal på poeng men bak på målforskjell. Sarpsborg tok en sterk hjemmeseier mot Molde 1-0, som gjorde at sikker plass ikke ble sikret før siste serierunde.