Vinn eller forsvinn

0

Sandnes Ulf har kniven på strupen når de tar imot Brann på eget gress søndag. Spillerne selv beskriver de gjenværende kampene som to cupkamper der kun seier er godt nok. I Stavanger fokuserer Viking på å avslutte sesongen godt, etter tapet for Aalesund forrige serierunde. 

Av: Emil Johansson (tekst)

kjellJonevretLKAA
Vikings trener Kjell Jonevret

Tippeligaen er snart over, og det er mye å spille om i Rogaland. Både Viking og Haugesund kniver om medalje, mens Sandnes Ulf kjemper en kamp for å holde seg i Norges øverste divisjon. Før kampen på søndag besøkte SmiS treningen til Sandnes Ulf, for å høre tankene til spillere og trener før de viktige kampene.

– Det er to cupkamper, det er vinn eller forsvinn her nå. Vi får ta den første kampen på søndag mot Brann og vinne den på hjemmebane. De er ikke så veldig gode på bortebane, men kampen skal spilles først, så får vi se hvilket resultat vi får på søndag, før vi mobiliserer til den siste bortekampen mot Vålerenga sier stopperkjempen Edier Frejd.

Motivert
UiS-student og Sandnes Ulf-spiller Vegard Aanestad er enig med Frejd om at søndagens kamp blir kanskje den viktigste for sesongen.

– Det er to ekstremt viktige kamper. Vi har gjort det litt vanskelig for oss selv, da vi kunne avgjort for en stund siden. Nå trenger vi høyst sannsynlig minst en seier og den gjør vi alt for å ta nå mot Brann på søndag.

Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik virker motivert før søndagens kamp, men tror de vil angripe kampen på samme måte som en vanlig kamp.

– Det vi fokuserer på er å være gode på ting vi ikke var gode på sist, og ta igjen ting vi har vært gode på tidligere i år. Den defensive strukturen må sitte bedre enn den gjorde mot Sogndal og vi må spille bedre offensivt og skape flere sjanser. Så er det full innsats som gjelder, sånn er det alltid med Sandnes Ulf, sier han.

Vegard Aanestad sier seg enig med sin kaptein, og oppfordrer samtidig lagkameratene til å være mer kyniske.

– Vi kommer til å endre på veldig lite. Vi kommer nok til en viss grad å legge bort finspillet og være mer kyniske, for vi skal ha tre poeng, sier Aanestad.
Så det er resultat foran kvalitet?
– Helt klart, nå er det kun resultat som gjelder.

Har troa
Brann har kun én borteseier i årets Tippeliga, den kom borte mot Odd Grenland 24. august. Det er ikke noe de tenker på i Ulf ifølge assistenttrener og toppspillerutvikler Richard Enge.

– Det som foregår i Brann-leiren er ikke så mye vi får gjort med. Det vi kan gjøre noe med er å komme oss et hakk opp på tingene vi har slitt med i de siste kampene. Vi har sluppet inn litt billige mål, og ikke tatt vare på våre egne sjanser. Vi vet at Brann er et godt lag, men vi vet hvor vi må være for å ta poeng, om det er mot Brann, Strømsgodset, Sogndal eller hvem som helst, sier han.

Selv om laget har slitt i det siste har de likevel stor tro på at laget vil holde plassen i Tippeligaen til neste sesong.

– Ja, vi er sterk i troen. Det har blitt litt sånn at det er masse negativt rundt oss nå, men faktumet er at etter tapet mot Sogndal så ligger vi enda mer gunstig til enn før kampen. Vi ligger fortsatt på trygg plass, og det er opp til oss selv. Nå er det på tide at vi tar den matchballen og ikke utsetter det enda en kamp, for vi har vært litt heldige som har fått sjanse på sjanse uten og tatt den, så nå skal vi ta den på søndag, avslutter Enge.

Fokus på sterk sesongavslutning
På Viking-trening var stemningen litt annerledes med tanke på de to siste serierundene. Landslagsspiller Johan Lædre Bjørdal mener laget ikke har prestert godt nok i det siste.

– Jeg tror først og fremst vi må ha en bedre prestasjon enn hva vi har hatt i de to siste kampene nå. Vi har vært litt under pari, og nå møter vi Rosenborg på Lerkendal. Det blir en tøff kamp, men mulighetene er der absolutt, så får vi bare håpe at vi vinner og kommer opp på det nivået som vi har vært på i de siste kampene, sier Bjørdal.
De siste kampene har endt med tap for Aalesund og Tromsø, nå er det kun to seire som gjelder i avslutningen for Kjell Jonevret.

– Det er alltid viktig å få en bra avslutning, framfor alt nå som det har vært litt rufsete på slutten. Det er viktig både for tabellplasseringen, vi kan fremdeles få veldig bra plassering, samtidig som en god følelse når man går inn mot en ny vinter og neste sesong. Så det er absolutt greit med en god avslutning og litt glede mot slutten. Så vi håper at vi kan mobilisere og gi jernet i de her siste to, sier treneren.

Bjørdal print 1
Vikingspiller Johan Lædre Bjørdal nummer to fra høyre i bildet

– Gjør akkurat som vi pleier
Titteljagende Rosenborg er vanskelige å slå på Lerkendal, men Jonevret kommer ikke til å gjøre noe annet enn de pleier.

– Det blir en vanlig kamp, som jeg sa så møter vi et veldig godt lag som har veldig mye å spille for. Vi må først og fremst opp i prestasjon, og kommer ikke til å gjøre så forferdelig mye annerledes enn forhold til det vi har gjort tidligere. Alle må opp i prestasjon og vi må opp på et mye høyere nivå enn det vi har vært, sier svensken.

Liten tro på medalje
Etter tapet for Aalesund er det hele fem poeng opp til Haugesund, som har ført til at målet om medalje har forsvunnet.

– Jeg tror det blir vanskelig med den tredjeplassen, det spolerte vi sist serierunde. Først og fremst handler det om å få to gode kamper nå i de to siste kampene, og få en grei følelse og avslutning på sesongen, sier Lædre Bjørdal.

Viking-trener Jonevret var enig med sin spiller, men presiserte at nå er fokuset å avslutte sesongen positivt

– Jeg tror det er kjørt. Nå vet vi jo aldri, det er klart de kan gå på en smell, men for oss handler det ikke om å se på alle andre. Vi fokuserer på oss, på hva vi gjør, så får man ofte den plasseringen som man har fortjent. Til å begynne med skal vi gjøre en bra kamp mot Rosenborg, så får vi se senere hvordan det går, avslutter Jonevret.