Knepent tap for Oilers

0
Oilers leter etter utlingningsmålet i sluttminuttene

Av: Emil Johansson (tekst) & Mark Tonkin (foto)

(Stavanger Oilers-Lørenskog: 3-4) Det var en svært jevn kamp torsdag kveld da Stavanger Oilers tok imot Lørenskog på DNB Arena. Da Lørenskog gikk opp til 2-4 satt Oilers inn et voldsomt trykk, men klarte aldri å utlikne Lørenskogs ledelse.

Oilers leter etter utlingningsmålet i sluttminuttene
Oilers leter etter utlingningsmålet i sluttminuttene

I den første perioden var det høy intensitet og lite stopp i spillet. Etter seks og et halvt minutt kom den første scoringen, og den var av det lekre slaget. Det var keeper Ruben Smith som sendte pucken til midtstreken, der Erik Boisvert plukket opp pucken, tok en skuddfinte og sende den opp i nettmaskene bak Jürgen Penker i Lørenskog buret. Den første scoringen til Boisvert for Oilers, og jubelbrølet rørte taket i DNB Arena.

Jubelen stilnet raskt, for etter elleve spilte minutter utliknet Lørenskog da de spilte seg fint ut på høyresiden, og Mats Trygg kunne pirke inn pucken.

Ut i andre periode tok det ikke mer enn ett minutt, da Lørenskog spilte seg gjennom i midten, og Knut Henning Spets kunne sende Ruben Smith i Oilersmålet på rompa i det han satt pucken under han. Videre i perioden var det mange dueller og få store målsjanser til noen av lagene, før Oilers ut av intet vartet opp med en frekk scoring. En dropp ble vunnet på Lørenskogs halvdel, og sendt inn i midten til Kurt Davies som hadde en enkel jobb men å overliste Penker til 2-2.

Intens tredje periode

Den tredje perioden startet med en kjemperedning fra Ruben Smith på et skudd fra langt hold. Det var på langt nær slutten på den spennende perioden.  Lørenskog presset på de første minuttene i omgangen under powerplay, men klarte ikke utnytte overtallet. De skulle derimot få scoringen sin etter åtte og et halvt minutt av perioden. Et langskudd fra Kent Henrik Spets føyk forbi Smith, og Lørenskogs ledelse var et faktum.

Så kom sluttspurten fra Oilers. Juha-Pekka Loikas dro seg flott inn i banen og prøvde å plassere pucken i høyre hjørnet. Den var Penker med på og holdt pucken i neven. Det voldsomme presset første til rom bakover hos Oilers, og det utnyttet Lørenskog klinisk. James Sixsmith la igjen pucken til Wacey Rabbit som lurte Smith, og ledelsen til Lørenskog økte til 2-4. Kaptein Snorre Harrem reduserte for Oilers bare sekunder etter, og Oilers kunne jakte utlikningen når det sto fem minutter igjen på klokka. Oilers kastet alle menn fremover, de tok ut sin keeper for å sette inn en ekstra utespiller, men klarte aldri å få inn utlikningen og tapet var et faktum.

Kjedelig å tape
– Det var en jevn og tøff kamp som vi visste på forhånd. Det bølget litt frem og tilbake, der vi hadde hver vår periode i matchen. Vi gjør litt for enkle feil i tredjeperioden som gjør at Lørenskog får litt for mange overganger og får opp presset. De scorer målene, mens vi sliter med å omsette våre målsjanser. De vinner denne matchen fordi de er bedre foran eget mål og vårt mål sa en skuffet Oilers kaptein, Snorre Hellem etter kampslutt.