Vigelandsperle

0

Av: Pernille Mallasvik Leinæs (tekst)

Alice & The Mountain debut album

Tittel: Nine Lives
Artist: Alice & the Mountain
Utgiver: Karmakosmetix Records

 

Karakter: 5stjerner

Etter flere gode oppturer i artistlivet, er endelig debutplata på plass for Alice & the Mountain. Frontfigur Silje Kåfjord fikk sjansen allerede i 2010, da låta hennes «Like in a Dream» rullet på tv-skjermen i en kampanjereklame fra NSB. Det påfølgende året sang hun tittellåta til NRK-serien «Schmokk». Deretter ble det stille fra sørlandsjenta, før hun dukket opp tidligere i år med aliaset Alice & the Mountain.

«Nine Lives» er et perfekt eksempel på at det lønner seg å ta seg god tid med debutplata. Allerede fra første strofe befinner du deg i en kunstnerisk verden av perfeksjon. Melankolien er påfallende, og albumet tar grep om popkulturen, og fører den til et høyere nivå. Vigelandsjenta får på flere områder vist sitt store talent som både låtskriver og sangerinne. Attpåtil er det musikalske godt komponert, og du sitter igjen med et vakkert album.

Kåfjord prøver også å kombinere sin egen stil ved å bryte den melankolske tradisjonen med låter innenfor sjangre som gospel, elektronika og et ensemble av strenger. Dette spennet gjør albumets sammensetning godt, og viser allsidighet.  Singelen «Hunt You» er det mest spenstige eksemplaret på plata. En elektronisk kjærlighetskamp, som følges av den vakre og karakteristiske «Fireflies», akkompagnert av Kristiansand strykekvartett. Platas desidert dystreste høydepunkt «Resting Place» er vakkert fremført, og viser at dette albumet får frem alt av grums du måtte ha i følelsesbanken.

Produksjonsselskapet har med dette albumet født et alias med mer karakteristika og sjarm enn man noen gang kan forvente av en debutplate. Her finnes låter for et hvert humør og sinnstilstand. En stemning som gror med deg etter hvert som du hører mer, og om igjen. God fornøyelse!