Uavgjort i lokalderbyet

0
Sandnes Ulf - Viking

Mye var skrevet og sagt i forkant av lokalderbyet mellom Viking og Sandnes Ulf på Viking Stadion. Begge lag hadde mye å spille for. Viking kjemper om medalje, mens Sandnes Ulf kjemper i motsatt ende av tabellen for å unngå nedrykk.

Av: Bjørn Kåre Høie (tekst), Lars K. Aalgaard (foto)

Det ble poengdeling mellom Viking og Sandnes Ulf på Lørdag
Det ble poengdeling mellom Viking og Sandnes Ulf på Lørdag

Anført av en frisk Fredrik Torsteinbø på høyrekanten for Sandnes Ulf, som gikk ut i en klassisk 4-4-2 formasjon, klarte de å trykke Viking bakover på banen i begynnelsen av kampen.  Viking viste hvorfor de, sammen med Strømsgodset, er laget som slipper inn minst mål i eliteserien, og forsvarte seg bra.

Utover i første omgang tok Viking mer og mer over og hadde ballen mest, uten å komme til de helt store sjansene. Mye av spillet til Viking gikk gjennom Makhtar Thioune på midtbanen, som var god til å finne kantspillerne til Viking. Spesielt Jon Dadi Bødvarsson var aktiv på vikings høyrekant og kom til mange skumle innlegg.

Selv om de virkelig store sjansene uteble, kom begge lag til mange halvsjanser. Etter 25 minutter ropte mange av bortefansen på straffe da Rune Almenning Jarstein kom ut og taklet Marius Helle som hadde løpt seg fri ved enden av Vikings 16-meter.  Selv om taklingen viste seg å være utenfor 16-meteren, og ballen gikk ut til corner for Sandes Ulf, var det veldig skummelt spill fra Jarstein i Viking målet. Viking var kanskje det laget som skapte mest, men stillingen 0-0 var et rettferdig resultat til pause.

– Når Skjølsvik føler seg trygg på å sette straffen, så synes jeg det er rett at han skal få ta den selv.

Andre omgang skulle vise seg å bli meget innholdsrik. Viking åpnet best og kom til mange sjanser, men det var Sandes Ulf som fikk første scoring etter 69 spilte minutter. Jarstein kommer ut av boksen for å klarere et tilbakespill, men velger i stedet å finte bort Thorsteinsson som jager ballen. Finten er vellykket, men ballen havner for langt foran Jarstein, og Sandes Ulf kaptein Aksel Berget Skjølsvik snapper opp ballen og skyter den kaldt i det åpne målet fra omkring 18 meter. Viking-trener Kjell Jonevret sa etter kampslutt at Jarstein var uheldig ved baklengsmålet, og at han er tilgitt.
– Jarstein har reddet mange poeng for oss, og er en god keeper, sa han videre.

Etter 77 minutter får Viking et korrekt straffespark da Skjølsvik feller innbytter Trond Olsen. Patrick Ingelsten satte straffen hardt nede til høyre for Sandnes Ulf keeper Sean McDermott som gikk motsatt vei. Målet satte virkelig liv i de over 13 000 tilskuerne som hadde funnet veien til Viking Stadion.

Helt på tampen av oppgjøret kom Skjølsvik i fokus igjen. Denne gangen var det han som ble tatt på ulovlig vis av innbytter Vidar Nisja inne i Viking sin 16-meter. Dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket, til store protester fra publikum. Skjølsvik valgte å ta straffen selv, men skuddet gikk en meter over mål.
– Når Skjølsvik føler seg trygg på å sette straffen, så synes jeg det er rett at han skal få ta den selv, sier Sandes Ulf trener Asle Andersen etter kampen. Han mener også at de hadde fortjent tre poeng.  Skjølsvik selv sier at Sandes Ulf var best og at Viking skaper lite. Men alt i alt var han fornøyd med poengdeling.

Kjell Jonevret var også fornøyd med ett poeng når han oppsumerte kampen:
– Sandnes Ulf kommer hit og håper på ett poeng, og satser på kontringer. Det er meget smigrende og jeg kan godt leve med at lag tenker slik når de kommer hit på besøk, men jeg vil at vi skal leve opp til det også, sier Viking trener Kjell Jonevret etter kampen.