2015, Year of the Batfleck

0

Av: Morten Johnsen Solberg

Filmansvarlig: Morten JohnsenSuperman, Batman, The Avengers, Star Wars, Pirates of the Caribbean, Terminator, James Bond, Assassin’s Creed, Independence Day, Jurassic Park, og puuust. Dette er bare høydepunktene av det som kan bli det mest spennende filmåret noensinne; 2015, en filmnerds søkkvåte drøm. Det er rett og slett et pariserhjul av alt vi elsker innen film, med alle dine favorittkarakterer hengende fra hver sin vogn. Men kan det bli for mye av det gode, og burde studioene, som foreldre til et uoppdragent barn, holde tilbake noen av gavene til et senere tidspunkt?

La oss først bryte ned hva vi står ovenfor her. I 2015 får vi for første gang se Supermann og Batman sammen på lerretet. Da nyheten ble annonsert på Comic-Con tidligere i år gikk publikum fullstendig berserk, og med god grunn. Dette er tross alt de to største superheltene i verden, og bare tanken på å se dem arbeide (eller slåss) med hverandre, er nok til å sende en ivrig fan inn i et to år langt selvindusert koma. Og så var det Ben Affleck som Batman da, eller ”BatFleck” som visstnok er det nye kallenavnet. Har han det som trengs for å kunne spille en eldre, erfaren og stoisk maskert hevner? Nå var riktignok ikke Daredevil fra 2003 en god indikator, men den filmens lavpunkter kan ikke skyldes på Affleck alene. Det er kult at han er rundt 10 år eldre enn sin motpart Supermann, Henry Cavill, og han har den obligatoriske «Batman-haken” som er et definitivt must, men problemet vil nok bli å kunne skille Affleck fra Batman-karakteren. Et såpass gjenkjennbart fjes som Affleck på plakaten vil utvilsomt trekke romper til settene, men jeg sliter fortsatt med tanken på tullekoppen Affleck som våre kjære Dark Knight. Men la oss ikke glemme den samme skepsisen vi hadde til den avdøde Heath Ledger som Jokeren, og vi vet alle hvordan det gikk.

“Det er rett og slett et pariserhjul av alt vi elsker innen film, med alle dine favorittkarakterer hengende fra hver sin vogn”

Så var det «Staaaaar Waaaaaars, nothing but Staaaaar Waaaaaars». Seriøst, søk på «Bill Murray Star Wars» på internett. Du vil takke meg senere. Uansett, J.J. Abrams, mannen som alene hentet Star Trek tilbake fra det mørkeste hjørnet av verdensrommet, vil i 2015 gi oss den nyeste episoden i den latterlig populære rom-opera-serien. Ingen tittel har blitt annonsert, men vi vet at det er en fortsettelse på hendelsene etter Episode VI: Return of the Jedi, noe som betyr at vi mest sannsynlig får et nostalgisk gjensyn med de kjente og kjære hovedfigurene fra den originale serien, nemlig Luke, Leia og Han. Det har ikke blitt offisielt annonsert at Mark Hamill, Carrie Fisher og Harrison Ford vil returnere til rollene, men nå er regissør Abrams velkjent for å holde kortene veldig tett inntil brystet. Vi har også fått vite at den mesterfulle komponisten John Williams skal komme tilbake for å komponere musikken til de nye filmene. Abrams sine nye obligasjoner til Star Wars gjør ham riktignok utilgjengelig for en eventuell Star Trek oppfølger, men jeg tror han har gitt det meste han kan gi til den serien, og med tanke på de iboende likhetene mellom Star Trek og Star Wars, så vil nok overgangen være like behagelig som en helaften i Jabbas fornøyelsespalass.

Det er en uhorvelig mengde filmer som står klare til å kile øyeballene våre i 2015. Foruten de to største jeg har fokusert på i denne teksten så er det et formidabelt koldtbord med fristelser som står på menyen. Ja, det er altfor mange, men Hollywoods melkeku er sprengeklar og alle studioene vil ha ekstra fløte i kaffien. Men la oss nå håpe at enhver av filmene innfrir til fansens skyhøye forventninger til våre nostalgiske helter.