Viking fortsatt ubeseiret hjemme

1
Veton Berisha og Giancarlo Gonzales i tøff duell. Duellane var det mange av på Viking Stadion søndag.

Mens 10 000 tilskuere så Vikingspiller Håkon Skogseid få diplom for 200 fullførte kamper i viking-trøya, gjorde maskot Blåskalle alt han kunne for å piffe stemningen til den velkjente ”du kjenner vel de mørkeblå” like før kampstart mot Vålerenga.

Veton Berisha og Giancarlo Gonzales i tøff duell. Duellane var det mange av på Viking Stadion søndag.

Av: Fredrick Aakhus-Østrem (tekst) og Sondre Dalaker (foto)

Det tok ikke mange minuttene fra dommeren blåste det hele i gang, før det ble liv blant Viking-supporterne. Veton Berisha ble lagt i bakken utenfor Vålerengas sekstenmeter. Andre Danielsen tok rennafart og sendte ballen knallhardt over Vif-muren og forbi Vif-keeper Gudmund Toksdal Kongshavn.

Gjestenes tur
Etter en kanonåpning for Viking gikk det ikke lenge før det var gjestenes tur til å markere seg. Vålerenga-beck Jan Lecjaks avenserte på venstresiden og la knallhardt inn foran mål. Der dukket Morten Berre opp, men headingen fra den tidligere Viking-spilleren gikk like over mål.

Etter snaue halvtimen fikk Torgeir Børven muligheten like på innsiden av hjemmelagets sekstenmeter.

Lite skjedde frem til kvarterer var spilt. Da måtte Trond Olsen en tur på sidelinjen etter en hodeduell med Joseph Baffo. Olsen fikk surret en bandasje rundt hodet, før han deretter tok det hvite tøystykket av seg igjen, og løp inn i garderoben sammen med Viking-fysio.

Etter snaue halvtimen fikk Torgeir Børven muligheten like på innsiden av hjemmelagets sekstenmeter. Rune Almenning Jarstein fikk imidlertid en finger eller to på ballen, slik at skuddet endret retning og gikk i stolpen og ut.

Hjemmelaget gikk til pause med en 1-0 ledelse.

André Danielsen blir gratulert av lagkameratene etter 1-0-målet.
André Danielsen blir gratulert av lagkameratene etter 1-0-målet.

Over i andre omgang og etter 53 minutter fyrte Trond Olsen av et skudd. Skuddet gikk i armen på en vif spiller, og dommeren tok fløyta i munnen og blåste frispark til hjemmelaget. Som i første omgang var det André Danielsen som ladet skuddfoten. Denne gangen gikk skuddet rett på Taksdal Kongshavn i Vif-buret.

Keeper-redning
Etter 76 minutter endte et langt vif-innkast i beina på Christian Grindheim som klinket til mot Viking-målet. Rune Allmenning Jarstein gjorde en fantomredning og styrte ballen unna.

Corneren endte med frispark til viking. Rune Almenning Jarstein tok frisparket, som ble siste spark på ballen i kveldens hovedkamp.

Veton Berisha ble etter 85 minutter felt i duell med André Muri. André Danielsen lempet ballen inn mot gjestenes femmeter. Der var Berisha igjen og stusset ballen like til side for vif-målet.

Da Viking møtte Vålerenga i Oslo tidligere i vår scoret Vif-kepper Kongshavn helt mot slutten av kampen på corner. Nevnte Kongshavn kom også i dette oppgjøret opp på corner helt mot slutten, men denne gangen lyktes det ikke målvakte å gjenta suksessen fra oppgjøret på Ullevaal. Corneren endte med frispark til viking. Rune Almenning Jarstein tok frisparket, som ble siste spark på ballen i kveldens hovedkamp.

Vikingkeeper Rune Almenning Jarstein var en glad mann etter kampen. Han ble kåret til Viking sin beste spiller.
Vikingkeeper Rune Almenning Jarstein var en glad mann etter kampen. Han ble kåret til Viking sin beste spiller.

Tredjeplass
Viking klatrer etter dagens kamp opp på tredjeplass på tabellen.

– Dette var ingen spesielt god kamp for oss, sier målscorer Danielsen.

Han var fornøyd med seier og tre poeng på det han selv så på som en dårlig dag, men var tydelig på at det er ting som må endres før neste seriekamp mot Hønefoss.

– Det blir en hard sesongavslutning og vi må opp mange hakk til Hønefoss-kampen, sier han. Han mener Viking går en spennende høst i møtet.

– Jeg tror det vil komme overraskelser både i bunn og topp av tabellen, så det blir virkelig spennende å se, avslutter målscoreren.

Comments are closed.