Sterk hjemmeseier av Sandnes Ulf

0

Mye duellspill og regnvær preget kampen mellom Sandnes Ulf og Sarpsborg på Sandnes stadion i kveld. Likevel skulle scoringer av Kenneth Sola og Steve Lennon sikre 3 poeng for hjemmelaget.

Fotball

 

Av: Emil Johansson (tekst) og Bjørn Kåre Høie (foto)

Regnfull dag på Sandnes stadion og nerve i bunnkampen i tippeligaen. Likevel var det 2718 tilskuere som var vitne til dagens spennende kamp. Sandnes Ulf var svært revansjesugne etter 7-0 tapet for Start i forrige serierunde, men de første minuttene var preget av været med mye duellspill og feilpasninger fra begge lag.

Få målsjanser
Sarpsborg lå svært kompakt og satset på kontringer ved Samuel, slik at det ble vanskelig for et svært spillende Ulf å trenge gjennom. I det 28. minutt ble en ball slått inn i feltet til Sarpsborg, der både Aanestad og Elyounossi gikk opp i samme duell og begge ble liggende. Elyounossi kom seg ganske kjapt på bena igjen, mens Aanestad måtte inn i garderoben og bli lappet sammen, men kom seg på banen noen minutter senere.

På tampen av omgangen fikk Sarpsborg en brukbar mulighet. Elyounossi tråklet seg gjennom Ulf forsvaret og på 16 meter fyrte han løs via et Ulf bein og like over målet til McDermott.

McDermott gikk ut og gjorde seg stor, og fikk avverget scoring. Samtidig kolliderte Skjølsvik med McDermott og ble liggende.

Bedre 2. omgang
Den andre omgangen startet med en kjempesjanse til Sarpsborg. Berge fant Elyounossi på sekstenmeteren, som tråklet seg gjennom tre forsvarere. McDermott gikk ut og gjorde seg stor, og fikk avverget scoring. Samtidig kolliderte Skjølsvik med McDermott og ble liggende. Han kom seg heldigvis raskt på beina igjen.

Sola igjen
Etter et trykk i innledningen av omgangen fra Sarpsborg, var det Ulf som tok ledelsen. En helt ufarlig ball ved hjørneflagget vant Thorsteinsson fra to Sarpsborgforsvarere, han slo ballen inn 45 grader der en Sarpsborgforsvarer fikk en tå på ballen. Ballen ble liggende i en farlig sone, og Sola kunne bredside ballen inn fra 10 meter.

Sarpsborg prøvde å komme tilbake i kampen, fra skrått hold fikk Berge til en hard avslutning i nærmeste hjørne, men traff nettveggen.

Sandnes Ulf var også nære ved å øke ledelsen. Marius Helle vant ballen fra et fomlende Sarpsborgforsvar, og fikk til en brukbar avslutning, men Kerr kastet seg ned og holdt kula.

Fotball

Stort press i sluttminuttene
En meget stor sjanse til Sarpsborg i sluttminuttene. Samuel skaffet Sarpsborg frispark i god innleggsposisjon, og Thorarirsson svingte ballen midt i feltet til Ulf. Descamps steg til værs mutters men headingen havnet midt på McDermott.

På overtid presset Sarpsborg voldsomt for redusering, og det var forrige kamps overtidshelt Aaron Samuel fikk to store muligheter til å utlikne Ulfs ledelse, men han klarte ikke å score fra blankt hold.

Helle slo ballen over fra høyre side til Steven Lennon, som enkelt kunne sette pannebrasken på ballen til 2-0.

Lennon punkterte
Tre minutter på overtid kontret Sandnes Ulf 3 mot 1, Helle slo ballen over fra høyre side til Steven Lennon som enkelt kunne sette pannebrasken på ballen til 2-0. Det var det siste som skjedde i kampen og Ulf-spillerne kunne strekke hendene i været.

Fornøyd Sola
I pressesonen etter kampen stod en lettet Sola.

– Vi spilte ikke en god kamp, vi klarer ikke å skape mange sjanser, men vi vinner på en dårlig dag så det er bra, sa Sola som scoret sitt 5 mål i årets tippeliga.

På spørsmål om grunnen til mange nettkjenninger svarte han beskjedent;

– Litt tilfeldig, står på rett plass til rett tid bare.