Die Hard Lite

0

White-House-Down
Film: White House Down
Regi: Roland Emmerich
Skuespillere: Channing Tatum, Jamie Foxx


Karakter: 3stjerner

Av: Robert Ellefsrød

Roland Emmerichs siste katastofeporno, White House Down, tar for seg et fiendtlig overtagelse av det hvite hus. Ting blir blåst i stykker, amerikanske flag vaies og det er en gjennomført patriotisk film fra den tyske regissøren.

Premisset er latterlig: radikale, høyrevridde leiesoldater skyter seg inn og holder verdens mest kjente hus gissel for, hold deg fast, penger. Samtidig er Channing Tatum der på en omvisning med datteren sin. Han har nettopp fått avslag fra Secret Service på en livvaktstilling, så veldig passende blir denne situasjonen en mulighet til å bevise at han har det som trengs. Han redder presidenten, spilt av Jamie Foxx, og sammen hopper de rundt i Det Hvite Hus og dreper skurker sammen.
White House Down har verken et originalt eller et logisk premiss, og twistene filmen har å by på er også ganske åpenbare. Men likevel fungerer det såvidt. Det er et campy preg som filmen balanserer på, som en hvalross på en tannpirker.

Forholdet mellom Tatum og Foxx er et annet av filmens få sterke punkter. Det virker som skuespillerne trives godt med jobben og tar hele opplegget veldig useriøst, og det er den eneste innstillingen man skal ha på en film som dette (jeg ser på deg, Olympus has Fallen)

Dette er Roland Emmerichs femte katastrofefilm, og hans tredje ødeleggelse av Det hvite hus-modeller. Dette er også den første filmen hans som konsentrerer seg om bare ét sted som skal knuses. Jeg liker å tro at det var hans hovedgrunn til å lage denne filmen, og at han ba om et manus ut i fra det. Da blir det veldig naturlig å komme opp med et Die Hard-esque plott. Filmen er derimot ikke helt sikker på om den skal være seriøs eller tøysete, så den vingler litt frem og tilbake. Resultatet blir da litt blandet, men hovedsaklig koste jeg meg på kinoen. Med en bøtte popkorn og rett innstilling kan man ta mye verre valg på kinoen enn White House Down.