Moddi og sosialdemokratiets håp

0

Med bustete hår og bare føtter gikk Moddi på scenen i Storsalen på Folken torsdag kveld. 

Moddi

Hvem: Konsert med Moddi.
Hvor: Storsalen på Folken.
Når: Torsdag 12. september.
Karakter: B.

 

Av: Ingvild Siglen Berger (tekst og foto) 

Kraftfullt og særegent
Moddi, eller Pål Moddi Knutsen som han egentlig heter, startet alene på scenen torsdag kveld. Jeg hadde aldri hørt om mannen før, men stemmen og gitaren hans dro meg momentant inn i et univers fylt av kjærlighet, nordnorsk natur og spennende menneskeskjebner. Dette var en opplevelse av de sjeldne.

Mannen fra Senja sang både norske og engelske sanger, og det var rett og slett knallbra.

Forrige gang 26-åringen fra Senja spilte i Stavanger, var det foran kun to mennesker av kjøtt og blod. Denne kvelden nøt omtrent hundre personer Moddis kraftfulle og særegne stemme. – Norges svar på Damien Rice, sa en av de fremmøtte. Jeg er på mange måter enig.

Moddi

Kongen av dårlig timing
Moddi skulle visstnok bare gi ut én plate: Floriography, fra 2010. Fra scenen forteller han at plate nummer to kommer ut dagen etter at Norgesturnéen er over, og kaller seg kongen av dårlig timing. Som musikkelsker, og nå nyfrelst Moddi-fan, er jeg bare lykkelig over at det i det hele tatt kommer ut en ny plate! Hvorfor har jeg ikke hørt på denne musikken før? Jeg vil ha mer!

Mannen fra Senja sang både norske og engelske sanger, og det var rett og slett knallbra. Moddis innlevelse var intens, og publikum var musestille nesten hele tiden. Så stille at det ble påpekt av artisten selv. – Det skumleste i hele verden er å spille for et publikum som er helt stille, hvisket Moddi til lydhøre publikummere.

Moddi oser feelgood og trives like godt på scenen, som publikum synes å trives i salen.

Gutteaktig sjarm
Jeg tror ikke jeg var den eneste som lot meg sjarmere av denne artistens gutteaktige sjarm. Moddi gliste som et lite barn hver eneste gang han fikk applaus.

Bassisten i bandet har i løpet av Norgesturnéen blitt utfordret til å finne på et nytt navn på bandet før hver konsert. Torsdag 12. september het de Moddi og sosialdemokratiets håp.

Humoristisk ment, men godt er det at det enda er mulig å oppdage nye, fantastiske artister ute i verden. Artister som kan gi deg håp.

Moddi

“En sang om fly”
Et av kveldens høydepunkter var “Togsangen,” og konserten toppet seg avslutningsvis da Moddi ba publikum om å sette seg på gulvet, gikk ned foran scenen og fremførte “En sang om fly”. Moddi oser feelgood og trives like godt på scenen, som publikum synes å trives i salen.

Med en god blanding av gamle og nye låter, flankert av et vakkert lysshow og talentfulle bandmedlemmer, skapte Moddi et lite stykke magi denne kvelden på Folken. Hans kommende plate “Kæm va du?” handler først og fremst om det å ha mot til å finne nye veier. Jeg skal i hvert fall sjekke den ut, og det håper jeg du også gjør!