Ingen slår Viking hjemme!

0

Det er 1 år siden Viking sist tapte på hjemmebane. Søndag hadde Strømsgodset mulighet til å slå siddisene, men scoring av King Osei Gyan ble kampens eneste. Viking beholdt sin sterke hjemmestatistikk, mens Ronny Deilas sine gutter måtte se 3 viktige poeng i gullkampen gå tapt.

Fotball

Av: Emil Johansson (tekst) og Olav Tjørve Jensen (foto)

Stort regnvær og Robbie Williams-konsert preget gressmatten før dagens kamp. Det ga utslag på banen, for ingen av lagene fikk til sitt vanlige spill. Den første omgangen var det svært få sjanser til noen av lagene.

Viking prøvde seg flere ganger på å stikke ballen gjennom forsvarsfireren til Godset, men de klarte ikke å bryte gjennom et godt strukturert forsvar.

Omgangens største mulighet var når Yann-Erik de Lanley satte fart på midten og Viking var plutselig 4 mot 3

 

Omgangens største mulighet var når Yann-Erik de Lanley satte fart på midten og Viking plutselig var 4 mot 3. Han utfordret inn i banen og sendte en ball i retning Ingelsten, som akkurat nådde ballen ved dødlinja.

Han la innlegget på bakerste, der Olsen ventet, og skøyt på andre berøring men Vilsvik sto på streken og avverget til corner.

 

 

Annullert scoring
Ved slutten av omgangen utfordret de Lanley Vilsvik, og ble felt. Ballen havnet hos Benjamin Sulimani som plasserte ballen opp i lengste kryss. Dessverre for Viking var han offsideplassert, og Skjerven brukte fordelsparagrafen helt korrekt, og ga Viking frispark for fellingen av de Lanley.

Den andre omgangen startet på samme måte som den første, lite som skjedde rundt begge lags sekstenmeter og mye duellspill på midten. Det var først et kvarter ut i omgangen at det skulle skje ting.

Godset slurvet i forsvar, og ballen endte opp hos Olsen som lett dro av Vilsvik, og sendte ballen tvers over til Ingelsten. Han sto helt alene på 5 meter og trengte bare å bredside den i mål, men på mirakuløst vis satt han den utenfor.

Fotballkamp

 

Corner og mål
Bare 2 minutter senere ble en corner godt slått av Thione inn i feltet. Der kriget King Osei Gyan og stanget ballen forbi Kwarasey. Det var ghaneserens første scoring for Viking og kunne ikke kommet på et bedre tidspunkt for et medaljejagende Vikinglag.

I det siste spilleminuttet kom den mest kontroversielle avgjørelsen i kampen. En ball ble slått ut av Vikings sekstenmeter til Trond Olsen som hadde fritt leie mot Strømsgodsets mål.

 

Alle ventet seg at Strømsgodset skulle sette inn ekstra trykk på slutten, men det klarte de ikke og Vikingspillerne kunne strekke hendene i været for en svært strek triumf.

Ingen har slått Viking på hjemmebane siden Tromsø gjestet Stavanger 2. september, en meget bra statistikk for Jonevrets gutter.

Marsjordre
I det siste spilleminuttet kom den mest kontroversielle avgjørelsen i kampen. En ball ble slått ut av Vikings sekstenmeter til Trond Olsen som hadde fritt leie mot Strømsgodsets mål.

Han fikk hodet på ballen og fosset fremover, men så ble han felt av Stefan Johansen. Kampleder Tommy Skjerven hadde ikke noe annet valg enn å gi Johansen marsjordre, til stor fortvilelse for både han selv og Ronny Deila.