“Quiztin” Halvorsen på Folken

0
KUNNSKAPSMINISTER: Kristin Halvorsen holdt tirsdagsquizen på Folken denne uken.

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen holdt onsdag kveld quiz på studentersamfunnet Folken, og snakket med SmiS om studentframtiden. 

KUNNSKAPSMINISTER: Kristin Halvorsen holdt tirsdagsquizen på Folken denne uken.
KUNNSKAPSMINISTER: Kristin Halvorsen holdt quiz på Folken onsdag kveld.

Av: Jens S Bessesen (tekst) & Kim Goksøyr Strande (foto)

– Jeg skal ikke stå her med små politiske appeller. Dere får sette dere inn i det selv, så finner dere etter hvert ut at vi har den beste politikken, spøkte tidligere SV-leder Kristin Halvorsen for et lattermildt publikum før hun satte i gang quizen.

Det var god stemning blant quizdeltakerne onsdag kveld på det Halvorsen betegner som en morsom utfordring. SV-politikerne har de siste dagene vært på tur i Rogaland i forbindelse med valgkampen.

– Vi kom fra Haugesund i dag, og dette blir avslutningen på turen, sier hun.

Vil gi utdanning mer oppmerksomhet
På spørsmål om hvor viktig studentene er som målgruppe i valgkampen, svarer Halvorsen at de er viktige, men at utdanning ikke får nok oppmerksomhet.

– Det er trist at utdanning ikke har fått større plass. Vi satser på studiekvalitet, sier hun, men legger til at også studentboliger og studiestøtte er viktig.

– Vi vil trappe opp støtten til 1,5 G, noe som tilsvarer rundt 125 tusen kroner, men gjør vi det med en gang, vil det koste to milliarder, så vi må lage en plan, sier kunnskapsministeren, og legger til at de vil doble den årlige byggingen av nye studentboliger i den neste fireårsperioden.

Kristin Halvorsen
UTDANNING: Kristin Halvorsen mener at utdanning ikke får nok oppmerksomhet.

 

Kristin Halvorsen, kunnskapsminister: Pengeproblemene er først og fremst på grunn av høye boligpriser. Det trengs mer i lån og støtte.

Presset boligmarked
Stavanger er kjent for å ha et presset boligmarked, der mange betaler i dyre dommer for sine boliger, noe Halvorsen bekrefter.

– Markedet er presset. Mange slåss om få boliger. De fleste får tak over hodet, men det er dyrt. I Stavanger er det en krevende situasjon, sier hun.

Boligprisene er også grunnen til at dagens studenter sliter økonomisk, til tross for mer inntekt enn tidligere.

– Jobb og støtte hjemmefra gjør at inntektene er høyere nå enn før. Pengeproblemene er først og fremst på grunn av høye boligpriser. Det trengs mer i lån og støtte, fastslår Halvorsen.

Uvant
Audun Lysbakken tok i fjor over stafettpinnen som leder av SV, etter at Halvorsen ga seg, og hun sier det er uvant å ikke skulle lede sitt parti inn i en valgkamp lengre.

– Jeg blander meg inn i det meste av ren refleks, men jeg klarer å holde meg, sier hun og ler, og legger til at hun nå har inntatt en rolle som rådgiver.

Halvorsen er bekymret dersom hennes parti faller under sperregrensa under årets valg.

– Hvis ingen til venstre for Arbeiderpartiet gjør et godt valg, og Fremskrittspartiet og Høyre gjør det godt, kan hele den norske politikken bevege seg mot høyre, sier Halvorsen.