Serielederen straffet Ulf i sluttminuttene

0

Straffesituasjoner, keepertabbe, rødt kort-diskusjon, årets redning, brassespark og frisparkperle – søndagens kamp mellom Rosenborg og Sandnes Ulf, som endte 2-3, hadde alt.

Akrobatiske Tore Reginiussen (liggende i luften) utlignet til 2-2.
Akrobatiske Tore Reginiussen (liggende i luften) utlignet til 2-2.

Av: Emil Johansson (tekst) & Mark Tonkin (foto)

Rammene var satt for en strålende kamp på Sandnes Stadion. Solen sto høyt på himmelen og Sandnes skole fylte 7 år, som ble markert før kampstart. Det var ventet underholdning og godt spill, og det fikk de 4034 tilskuerne allerede fra første spark på ballen.

Tidlig scoring
Rosenborg gikk ut i hundre og scoret allerede i det første spilleminutt. Ole Selnæs slo et godt innoverskrudd hjørnespark, der Alexander Søderlund lurte markeringen på første stolpe og headet kontant til høyre for McDermott.

–Det var en kjempestart. Jeg kom på første stolpe og satt den, det føltes godt, sa Søderlund etter kampen.

Straffe
Etter Rosenborgs scoring kom Ulf mer med i kampen, spesielt dødballene virket giftige. Flere ganger slet Rosenborg med å klarere de lange innkastene til Thorsteinsson. Det massive trykket fra Ulf på faste situasjoner førte til straffespark for Ulf. Furebotn dro seg inn i banen og fra 16 meter smalt han til med full kraft.

Den traff hånda til Stefan Strandberg som sto to meter unna. Han ble tydelig frustrert og ble belønnet med det gule kortet av dommeren. Kaptein Aksel Berget Sjølsvik var nådeløs fra straffemerket og skøyt knallhardt til venstre for Daniel Örlund som gikk motsatt vei.

Ved slutten av omgangen prøvde Rosenborg å presse på, noe som førte til kontringsmuligheter for Ulf.

De klarte ikke å omsette dem i scoring, men kunne godt ledet kampen ved pause. Andre omgang startet som en stillingskrig, mange dueller og lite spill fra noen av lagene. Det eneste høydepunktet var Tore Reginiussens forsøk på brassespark etter 59 minutter, som ikke resulterte i scoring. Det skulle vise seg og ikke være det siste vi så av han i kampen.

Bursdagsjubel
Det var derimot Sandnes Ulf som skulle få den første scoringen i omgangen. En nydelig ball ble slått diagonalt fra Edier Frejd adressert Torsteinbø som på mesterlig vis tok ned ballen og sendte en stikker i retning Sola. Han gjorde ingen feil og banket ballen ned i venstre hjørne fra 16 meter. En keeper som Daniel Örlund skulle tatt den, men det spilte ingen rolle for Sola som snudde kampen mot serielederen på 18 årsdagen.

– Det var en utrolig redning
Etter scoringen valgte begge lag å gjøre bytter som satte større fart i kampen. Blant dem som kom inn var Pål Andre Helland som dro med seg ballen til dødlinja og slo et innlegg høyt over alle Ulf forsvarerne. Der ventet Reginiussen som stupte ballen i retning nettmaskene.

McDermott ville det annerledes og på spektakulært vis slo han ballen over mål.

– Det er slike redninger man bare drømmer om. Samtidig så er det slike redninger man må gjøre. Som keeper trenger man noen sånne opplevelser. Det er da man vokser som keeper, uttalte McDermott selv overfor lokalavisa Sandnesposten. Rosenborgtrener Per Joar Hansen lot seg også imponere av McDermotts kanonredning.

– Det var en utrolig redning, men vi hadde hele tiden troen på at vi skulle snu det, sa han.

Nordnorsk Brassespark
Det skulle vise seg at Hansen hadde rett, på den påfølgende corneren ble publikum vitne til et mål av de sjeldne i eliteserien. En corner fra Helland ble headet ut i feltet av målscorer Sola, som igjen havnet hos Reginiussen, og på brasiliansk vis fyrte han av via Skjølsvik og i mål.

– Jeg hadde forsøkt meg en gang tidligere, og endelig gikk den inn. Måtte nesten sette en av de sjansene jeg hadde, sa en smilende Reginiussen etter kampen som kunne vært utvist bare minutter tidligere.

Helland den store RBK helten
Det så ut til at kampen kom til å ende med uavgjort, men så fikk Rosenborg frispark i en svært gunstig posisjon ett minutt før slutt. Asle Andersen ristet oppgitt på hodet, og var tydelig frustrert over at de ikke fikk frispark i forkant av situasjonen. Det brydde Helland seg lite om, selv om det så ut til at de rotet bort muligheten når Helland og Søderlund ikke ble enig i tilløpet.

Men det var Helland som til slutt sparket og ballen suste i det lengste hjørnet bak McDermott. Etter kampen kom SmiS i snakk med en lettet Helland med stor tro på egne frisparkferdigheter.

– Blir farlig hver gang, om jeg treffer mål. Står man lenge nok på treningsfeltet så kommer det, uttalte den tidligere Høddspilleren.

Feilaktig frispark
I pressesonen sto også en skuffet trener for Sandnes Ulf, Asle Andersen.

– Jeg synes guttene gjør en veldig god kamp, de står på og jobber. Vi viser kvaliteter offensivt og selv om vi får en kald dusj i starten så tar vi tak i kampen og er best i den første omgangen. Utrolig surt at vi gir det fra oss i løpet av det siste kvarteret, og
særlig når de scorer ett minutt før full tid på et frispark som så ut til å være feilaktig, sa han.

Per Joar Hansen var ikke helt enig med sin trenerkollega.

– Jeg følte at vi hadde veldig god kontroll, spesielt i 2 omgang. Når de scorer så er det så totalt mot spillets gang, og det er jo sånt som kan skje i fotball.  Men guttene viser en stor ro, de fortsetter å spille, de kontrollerte kampen defensivt og vi fortsatte å gjøre arbeidsoppgavene offensivt.

Temperatur på matta
I første omgang havnet Thorsteinsson og Strandberg i en ordkrig, der Strandberg mente Thorsteinsson prøvde å filme til seg straffespark.

– Om han legger seg ned for å prøve å få straffe eller noe sånt så aksepterer jeg ikke det og da sier jeg ifra, sa Strandberg.

– Skal jeg ikke falle hvis han takler meg? Det var bare en vanlig situasjon. Jeg ba ikke om straffe. Jeg vet ikke hva han tenker på, var responsen fra Thorsteinsson.

Positiv utvikling for Rogaland
Thorsteinsson var tydelig fornøyd med typen kamp de spilte søndag.

– Selvfølgelig liker jeg slike kamper, det er det fotballspillere ønsker. Det er en positiv utvikling i Rogaland, med flere gode lag slik som Viking og Haugesund, mens Bryne ligger i toppen av adeccoligaen. Det fører til flere derby og det er bare kjekt, sa han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here