Klatresuksess

0

Klatring har de siste årene blitt en populær sport på SiS Sportssenter.

– Fellesskapet og mestringsfølelsen er nok viktige faktorer for at dette faller i smak hos så mange, sier direktør på SiS Sportssenter, Anne Thomasgaard.

Klatring SiS

Av: Kristina Olsson Rogstadkjærnet (tekst & foto)

Klatring har for alvor blitt en av de store nye treningstrendene, og flere har fått øynene opp for sporten.

– Klatring representerer noe av det som driver oss, nemlig samhold med andre mennesker. Med klatrekameraten din deler du mestringsfølelsen når du kommer høyere enn det du gjorde sist, og dere er avhengige av å kommunisere for å bevare sikkerheten. Dette skaper tillit og et viktig samhold, sier Thomasgaard.

Idrett for alle
Alle kan begynne med klatring, og mange som begynner fortsetter fordi fremgangen kommer så fort. Mange liker også at man alltid møter utfordringer som tvinger deg til å tenke nytt, og dermed bruke kroppen sin på en ny måte. Likevel er det egenskaper Thomasgaard ser går igjen hos drevne klatrere.

– En typisk klatrer er en som liker å gå i dybden på ting. Klatreren liker å koble det kroppslige med det mentale, og er kvalitetsbevisst på treningen sin. Mange klatrere vil for eksempel være lette i beina for å klatre bedre, og trener derfor ikke tung styrke på bein. De fokuserer heller på spesifikk alternativ trening for å bli bedre klatrere, sier direktøren.

Et kick
Klatring har den fordelen at du trener hele kroppen fra topp til tå. Det er fordi alle bevegelsene er kjedereaksjoner av muskler som samarbeider.

– Jeg blir gåen i muskler jeg ikke visste jeg hadde en gang, sånn som i underarmen. Du bruker virkelig muskler du
ikke bruker ellers i hverdagen, sier klatrer Heidi Christiansen.

Hun og venninnen, Kathrin Sihnlen, prøver å få til en klatreøkt to til tre ganger i uka på SiS Sportssenter.

 

Les mer om klatring i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 28. august.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here