Solid av LidoLido

0

LidoLido er først og fremst artist og ikke rapper. Under konserten på Folken på fredag viste han hvorfor han blir regnet som en av musikk-Norges fremste talenter.

LidoLido

Hvem: LidoLido
Hvor: Folken
Når: Fredag 16. august
Karakter: B

Av: Anders Rage (tekst) og Morten Seglem (foto)

De siste to årene har LidoLido, eller Peder Losnegård som han egentlig heter, stormet fram som en komet i Norges musikklandskap. Det skorter ikke på ambisjonene til den unge artisten fra Haugesund. På to år har han sluppet de to kritikerroste album «Pretty Girls & Grey Sweaters» og «Battle Poetry», i tillegg til et par singler og en mikstape. Fredag kveld i fadderuken holdt han konsert på Folken.

LidoLido hadde stålkontroll på setlisten som var innom harde modulasjoner, nedtonede vakre ballader, og hurtig rapping. Han eide scenen med en selvtillit som er så unorsk at selv en Amerikaner iført en dress laget av det amerikanske flagget, ville vært misunnelig.

Med et image og framtoning som i bunn er så clean-cut at Karpe Diem framstår som representanter for vold og kriminalitet, skiller han seg ikke akkurat ut.

Det er kanskje nettopp på grunn av hans forakt for Jantelovens ydmykhet at han har blitt en favoritt blant publikum. Det virker nærmest som han ikke har gjort noe annet hele livet enn å stå på en scene. Det gir ham en gjennomslagskraft og appell som få andre norske artister har.

LidoLido

Lido mangler derimot noe karakteristikk i sitt visuelle uttrykk. Med et image og framtoning som i bunn er så clean-cut at Karpe Diem framstår som representanter for vold og kriminalitet, skiller han seg ikke akkurat ut. Det virker derimot som Lido har nok selvinnsikt til å innse at det er praktisk talt umulig for en gutt fra Haugesund å lage hardbarket gangsterrap.

Lido lykkes i å bygge opp en flyt som på et dynamisk vis smelter sammen i en veldig bra konsert.

Hans musikalske uttrykk befinner seg kanskje like nære pop og neo-soul som det gjør hip-hop. Konserten var også bygget opp deretter. For å få en kraftig start, sang han de mer energiske og gitarpregete låtene sine.

Deretter ble energinivået tonet ned, før han gikk over til pianoet og serverte et par flotte ballader. Mot slutten av konserten steg energien igjen, og fikk et klimaks i sangen «Turn Up The Life». Lido lykkes i å bygge opp en flyt som på et dynamisk vis smelter sammen i en veldig bra konsert.

I et tematisk perspektiv er kanskje disse balladene litt hverdagslige og klisjefylte i sitt innhold om kjærlighet og hjertesorg.

Det er når han trakterte pianoet at  LidoLido virkelig skinner. På de nedtonede og roligere sangene fikk han virkelig vist fram både sitt musikalske talent på piano, i tillegg å vise hvor dyktig han er til å sette sammen akkordprogresjoner som stemmen hans er skreddersydd til.


LidoLido

I et tematisk perspektiv er kanskje disse balladene litt hverdagslige og klisjefylte i sitt innhold om kjærlighet og hjertesorg, men Lido fremførte låtene med en så overbevisende framtoning at låtene virker genuine og såre.

Høydepunktene i konserten kom mot slutten, der han sang to av de mest kjente låtene sine, «Turn Up The Life» og «Different». Flere av de andre låtene som ble fremført i løpet av de 90 minuttene Lido fikk til rådighet, skilte seg likevel ut på en positiv måte.

Fra det nyeste albumet var sangene «Colder», og «Sleeping On My Piano» sterke låter som fungerte utrolig bra live. Publikum virket iallefall fornøyd med konserten, og man skal nok ikke se bort i fra at Lido fikk noen nye fans på Folken. Kanskje han i tillegg smeltet noen flere ungpikehjerter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here