Fotballfest i Jåttåvågen

0

Med 13.064 tilskuere på tribunene, var det duket for fotballfest på Viking Stadion da Brann gjestet oljebyen. Brann jaktet sin første borteseier denne sesongen, mens Viking skulle forsvare sin status som ubeseiret på hjemmebane.

Trond Olsen ble kampens matchvinner etter en vakker lobb halvveis inn i andre omgang.
Trond Olsen ble kampens matchvinner etter en vakker lobb halvveis inn i andre omgang.

 

Av: Geir Arne Løland (tekst) & Morten Seglem (foto)

Første omgang startet godt for hjemmelaget, som holdt et godt trykk på gjestenes forsvar. Etter vel 8 minutter spilt satte Branns Martin Pusic inn kampens første mål. Viking var offensive og jobbet hardt for å holde ballen på riktig banehalvdel, men Brann-forsvaret gjorde jobben vanskelig.

Det hjalp ikke stort at Daniel Mojsov satte inn bergensernes andre mål etter nervepirrende kamp foran hjemmelagets mål. Gjestene gikk opp i ledelse 0-2.

Viktig redusering
Det så mørkt ut i Jåttåvågen, og en håndfull tilskuere valgte å forlate tribunen i ren fortvilelse. Men under et hjørnespark nådde ballen hodet til Johan Lædre Bjørdal, som stusset videre til nyervervelsen Benjamin Sulimani, som igjen nikket ballen i mål fra kort hold. Hjemmelaget reduserte, og ga nytt håp for hjemmefansen.

Viking-spillerne i jubelscener etter scoring mot Brann.
Viking-spillerne i jubelscener etter scoring mot Brann.

Viking-press i andre omgang
Andre omgang startet forholdsvis rolig, men Viking var tydelig ute etter en utligning. Innsatsen ga gevinst, og drøye 14 minutter inn i andre omgang, fikk mye omstridte Makhtar Thioune et godt innlegg fra Trond Olsen, som han så satte bestemt i mål.

Snudde til seier
Viking hadde nå utlignet, og håpet hadde for alvor fått fotfeste i siddisene. Nervene var i høyspenn inntil Trond Olsen etter 68 minutter lobbet ballen elegant over Branns Leciejewski og sendte de mørkeblå opp i ledelsen.

I de nervepirrende sluttminuttene var Brann gode offensivt, men slet med å komme til sjanser. Etter tre minutter med overtid var det hele likevel over, og de mørkeblå kunne juble over at Viking-fortet nok en gang sto imot seierlystne gjester.

Viking-trener Kjell Jonevret var fornøyd med eget lags innsats etter snuoperasjonen.

Viking-trener Kjell Jonevret var fornøyd med eget lags innsats etter snuoperasjonen.

Fornøyd Jonevret
Det var dermed en fornøyd Kjetil Jonevret som møtte pressen etter kampslutt.

– Å møte Brann er en kamp med mye følelser involvert, et Vestlandsderby. Det kjennes riktig godt å vinne igjen, sier Viking-treneren etter kampen.

Med dette kan Viking fremdeles skryte over å være ubeseiret på hjemmebane. Viking klatrer med søndagens seier mot Brann til en fjerdeplass på tabellen, hele syv poeng foran Brann.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here