Storstilt selskap under studentbolig-åpningen

0

Et samlet oppmøte kunne trekke fornøyd på smilebåndene i det Velferdstingets Anders Aas Nordin i dag offisielt åpnet de nye boligblokkene på Sørmarka. Enigheten var likevel bred om at dette bare må være starten på studentbolig-veksten.

Anders Aas Nordin fra Velferdstinget fikk æren av å klippe båndet da den nye boligblokken offisielt ble erklært åpnet. Fra venstre: Fylkesvaraordfører i Rogaland Terje Halleland, daglig leder i SiS bolig Øyvind Lorentzen, Anders Aas Nordin og UiS-rektor Marit Boyesen.
Anders Aas Nordin fra Velferdstinget fikk æren av å klippe båndet da de nye boligblokkene offisielt ble erklært åpnet. Fra venstre: Fylkesvaraordfører i Rogaland Terje Halleland, daglig leder i SiS bolig Øyvind Lorentzen, Anders Aas Nordin og UiS-rektor Marit Boyesen.

Av: Kim Goksøyr Strande (tekst & foto)

Det var et storstilt selskap som klokken 11.30 onsdag formiddag samlet seg ved Sørmarka studentboliger for å offisielt åpne SiS boligs nyeste tilskudd. Dette var det siste byggetrinnet av Sørmarka studentboliger, med 138 nye sengeplasser, og står i dag ferdig utbygget på UiS-campus. Blant de om lag femti fremmøtte som tok veien til den offisielle åpningen, var fylkesvaraordfører Terje Halleland, UiS-rektor Marit Boyesen, StOr-leder Håkon Ohren og SiS-direktør Ellinor Svela.

Glade talere
Det var en glad og stolt daglige leder i SiS bolig, Øyvind Lorentzen, som åpnet showet med åpningstale for de fremmøtte.

– Søkertall og avisoppslag viser likevel at behovet for studentboliger er umettelig, sa Lorentzen i sin tale til de fremmøtte, og la til at han nå håper på enda flere studentboliger, og økt statlig bidrag.

– Vi er langt fra i mål, sa han videre til studentleilighetens publikum.

Fylkesvaraordfører i Rogaland, Terje Halleland, tok også velvillig turen til Sørmarka for å ta del i åpningen. Halleland talte så til de fremmøtte om gleden av boliger for å dekke et helhetlig utdanningstilbud og viktigheten av lavere boligkostnader i studentøkonomien.

– Det løses mange problemer ved å løfte opp studentboligene, sa han.

Daglig leder i SiS bolig, Øyvind Lorentzen (venstre), og fylkesvaraordfører Terje Halleland benyttet seg begge av kaketilbudet etter at talene var overstått.
Daglig leder i SiS bolig, Øyvind Lorentzen (venstre), og fylkesvaraordfører Terje Halleland benyttet seg begge av kaketilbudet etter at talene var overstått.

Fornøyd StOr-leder
– Alle nye studentboliger hjelper med å lette på presset i det private markedet, sier en glad og fornøyd Ohren på spørsmål om den nye boligblokkens rolle i byens pressede marked.

StOr-lederen var en av de mange fremmøtte i det utvalgte hybelkomplekset, og var også fornøyd med de oppmøtte taleholderne, og regionsaktørenes ord angående fremtidens boligbyggingen.

– Det var mange kloke ord fra mange mennesker med betydning for universitetet, som påpeker viktigheten av å få et sted å bo, sier han med et smil.

Anders Aas Nordin (t.h.) var en av dem som gledet seg over de nye studentboligene.
Anders Aas Nordin (t.h.) var en av dem som gledet seg over de nye studentboligene.

Viktig for opptaket
UiS-rektor Marit Boyesen fremhever også for SmiS viktigheten av studentbolig-tilbudene for universitetet med tanke på UiS´opptakstall.

– Dette er et godt bidrag. Samtidig er temaet med studenthybler viktig politisk, og setter rammen for internasjonalt opptak, sier hun.

– Dette er en gledens dag for UiS, og vi er glade for å kunne tilby dette til studentene. De som får bo her er priveligerte, sier Boyesen videre i det hun ser utover den innflyttingsklare, moderne hybelen.

Studentskipnaden i Stavanger har nå (per 13. august) 321 husløse studenter på sine ventelister i følge aftenbladet.

 

Les mer i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 28. august.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here