Intime Lumineers

0

The Lumineers
Konsert: The Lumineers
Hvor: Hovefestivalen, Hovescenen 
Når: Onsdag 3. juli

Av: Vilde Prestø Johansen (tekst & foto)

Tamburin, cello og mandolin var noen av instrumentene som preget Hoves største scene, Hovescenen, da “The Lumineers” spilte for første gang i Norge. Selv med stor scene, et mangfoldig utvalg av instrumenter og hundrevis av tilskuere klarte indierock-bandet fra Denver å skape en intimkonsert. Norgesdebuten kan absolutt ikke kalles en skuffelse for den Norske fansen.

Pianisten Stelth Ulvang var så komfortabel at han spilte barbent!

Til tross for at The Lumineers er et relativt nytt band og kun har en plate under beltet (“the Lumineers” red anm.), har bandet tydelig opparbeidet seg dedikerte fans, og det spesielt blant de unge i publikumet foran Hovescenen. Bandet virket som at de hadde kontroll på scenen og var meget komfortable. Pianisten Stelth Ulvang var så komfortabel at han spilte barbent! 

Det er tydelig at vokalisten Wesley Schaltz hadde teken på publikum. Med sin melankolske stemme sjarmerte han alle i senk. Når Schaltz og cellist Neyla Pekarek sang duetten “Falling” holdt flere av publikum rundt hverandre og vaiet frem og tilbake. Schaltz og Pekarek sine sangstemmer passer fantastisk til hverandre og det er ikke til å unngå å bli litt rørt i den slitne festivalsjelen. Når de første tonene av “Ho hey” ble spilt kom det høy jubel fra publikum med en gang, og allsangens tid hadde kommet.

Med gitar og mikrofon stilte Schaltz seg i midten av publikum og begynte å spille.

Stemningen nådde et helt ny nivå da Schaltz og resten av bandet annonserte at de skulle spille midt i publikum. Med gitar og mikrofon stilte Schaltz seg i midten av publikum og begynte å spille. Alle strømmet til og dyttet for å komme seg nærmere Schaltz. Etter to sanger ble han tilbake på plass på scenen og fortalte at “hvis vi tar en sang på scenen må vi ta en sang blant dere!” Publikum jublet og var tydelig fornøyd med den litt utradisjonelle konsertopplevelsen.

Publikum klappet i takt med barbente Ulvang som hoppet opp og ned oppå pianoet.

Bandet avsluttet med en cover av Clearwater Revivals “Have you ever seen the rain?” som hadde en myk overgang til The Lumineers engen låt “Big Parade”. Publikum klappet i takt med barbente Ulvang som hoppet opp og ned oppå pianoet. Schaltz takket for seg og dermed var the Lumineers første konsert i Norge og på Hove festivalen ferdig. Konserten falt godt i smak hos festivalpublikummet, som kanskje ble litt overrasket over hvor bra det faktisk var. For det var det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here