Nytt studentstyre valgt: Håkon Ohren ny StOr-leder.

0

Fredag var det duket for Studentparlamentets årlige studentstyrevalg for det neste studieåret, hvor stillingene I Studentorganisasjonen (StOr) skulle fylles. Nåværende nestleder, Håkon Ohren, ble valgt som ny leder av organisasjonen og Patrik Langeland fyller den da åpne stillingen som nestleder. 

Nåværende stOr-leder, Eirik Faret Sakariassen, gir hammeren videre til nestleder Håkon Ohren. Nå skal Ohren innta lederstillingen.
NY LEDER: Nåværende stOr-leder, Eirik Faret Sakariassen (t.h), gir hammeren videre til nestleder Håkon Ohren. I juli inntar Ohren lederstillingen.

Av: Kim Goksøy Strandre (tekst) og Silje Foss Langeland (tekst & foto).

 

– Det føles godt, og dette er noe jeg har blitt mer og mer innstilt på den siste tiden, sier en fornøyd Ohren til SmiS like etter valget falt på 21-åringen fra Ådal fredag kveld.

Det var ved restauranten Gaffel & Karaffel i Stavanger sentrum at Studentparlamentet holdt semesterets siste møte. Ohren holdt selv en introduksjonstale om seg selv til parlamentet før valget ble utført, og blant  kjernesakene den nyvalgte lederen nevnte, var blant annet å forbedre det digitale læringsmiljøet og å streame forelesingene på universitetet i Stavanger (UiS) viktig.

– Jeg vil ”pushe” på for å få til et digitalt læringsmiljø og jobbe for implementering av vår strategi, hvor jeg mener studentene nå står mye mer i fokus, sier 21-åringen, og utdyper:

– Hvorfor skal ikke foreleserne være stolte nok av stoffet de leverer til å kunne legge det ut på nett? Spør Ohren retorisk.

– Og så er det den evige kampen angående økonomien. Det økonomiske grunnlaget på UiS er ikke godt nok, og for mye blir skrinlagt.

Ohren sier han nå er leder av en organisasjon som er i utvikling og har hatt mange dyktige ansatte, som gjør jobben som leder enda mer spennende

– Vi ser at vi nå får gjennomslag for saker, og det er da det er morsomt.  Det å kunne gjøre en forskjell, fortsetter den nyvalgte lederen.

Starter planleggingen 
– Først må jeg jo få fullført jobben som nestleder. Men nå kan jeg begynne å planlegge høsten, og se hvordan året ser ut. Vi kan sette parlamentsmøtene på kalenderen , og ta tak i arbeidsprogrammet. Jeg vil også følge opp Fadder-arrangementet og Faddersjefen i hans arbeid, sier Ohren om hans syn på hans første oppgaver som leder av StOr.

Han nevner også Engasjertdagen, en dag for de ulike linjeforeningene og studentorganisasjonene.
– Det kommer også et Stortingsvalg, hvor vi må sette agendaen for fagpolitiske saker, uansett hvilken regjering som blir dannet, sier han.

HELE STUDENTSTYRET: f.v. Sverre Gaupås, Epsen Olsen, Gamaal El-Attar, Nadia Heyler, Håkon Ohren og Patrik Langeland
HELE STUDENTSTYRET: f.v. Sverre Gaupås, Epsen Olsen, Gamaal El-Attar, Nadia Heyler, Håkon Ohren og Patrik Langeland

Flink til å lytte  
På spørsmål om hvordan den nye StOr-lederen tror hans lederstil vil variere fra den nå avtroppende lederen, Eirik Faret Sakariassen, svarer han følgende:

– Jeg tror kanskje den største forskjellen vil være at jeg er bedre enn Eirik til å lytte i enkelte saker, sier han.

– Hæ? utroper Sakariassen humørfylt, som nå står like bak ham i det han blir intervjuet under Parlamentsmøte-pausen.

– Ja, kontrer Ohren bestemt og humørfylt, og fortsetter:
– Så får folk se hva de mener om lederstilen min. Jeg har jo ikke fått prøvd meg i sjefsstolen enda, sier han.

Han forteller videre at han ønsker å være en leder som tar vare på de som ønsker å være med i organisasjonen.

– Også kan du nok lære litt om organisering, sier Sakariassen til sin etterfølger med et lurt smil.

– Ja. Jeg kan nok bli litt flinkere til å strukturere dagene i det lange løp, sier Ohren. – Jeg må nok få litt mer fokus på det detaljerte strukturarbeidet, og der har jeg mye å lære av Eirik, sier han.

Sakariassen selv har også mye skryt å rette mot sin arvtaker.
– Jeg har jobbet tett med Håkon. Han er en samlende og kreativ type, og han bretter opp ermene når det trengs. Han har lederkvaliteter som er viktige i denne jobben, sier han om den nye lederen.

Ingen kandidat
Til nestlederstillingen i studentstyret var det ingen kandidater som hadde meldt seg, og dermed uttrykte Ohren ønske om at den velvillige og engasjerte byggingeniør-studenten Patrik Langeland skulle stille til valg. Langeland er inne i sitt første studieår ved UiS og 23-åringen holdt også introduksjonstale under gårsdagens møte. Ingeniørstudenten tror han vil passe godt inn I rollen som nestleder.

– Jeg har lyst til å engasjere meg, og jeg tror jeg passer godt til jobben. Jeg er en sosial person som det er lett å komme i kontakt med, sier han.

Den senere nyvalgte nestlederen la også frem ulike områder hvor han ønsker at StOr skal bli bedre. Blant annet ble det nevnt at han vil jobbe med informasjonsbiten for å gjøre StOr mer kjent blant studentene, og å få flere studenter til å stemme ved studentvalget.

– Jeg har selv kamerater som ikke vet hva StOr er. Jeg vil endre på dette, og få folk til å engasjere seg mer, sier han.

Langeland sier han er spent på utfordringene som nå møter ham i sin nye stilling, men legger til at det er noe han er glad i. Han ser også et stort læringspotensiale i jobben.

– Det å bli kjent med mye kjekke og engasjerte folk, og lære nye ting. Jeg liker å utfordre meg selv, sier han.

Debatt
Under gårdagens møte ble det holdt debatt hvor det ble lagt frem flere forslag for å forbedre studietiden ved UiS. Blant annet var temaer som flere busser fra Hinna direkte til UiS oppe til diskusjon. Døgnåpne avgrensede området på UiS ble også nevnt, i tillegg til utvidelse av studentenes hus. Det at studentene skal kunne velge mer fritt i valg av emne

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here