Sommer + festival = sant

0

Sommeren er rett rundt hjørnet og for mange betyr også det festivaler. Du kan holde deg innenfor Norges landegrenser, utvide din horisont til Skandinavia eller ta fatt på den store verden. Uansett er det flere gode alternativer til festivaler denne sommeren. 

GUMMISTØVLER: Det blir ofte gjørmete inne på festivalområdet og derfor kan det være lurt å pakke med seg støvler. F.v. Tonje Sødal og Ida Kristin Mellerud
GUMMISTØVLER: Det blir ofte gjørmete inne på festivalområdet og derfor kan det være lurt å pakke med seg støvler. F.v. Tonje Sødal og Ida Kristin Mellerud (illustrasjonsfoto: Hovefestivalen 2011).

Av: Silje Foss Langeland (tekst & foto)

Festivallivet handler om mennesker som i flere dager i strekk trasker rundt i gjørmete festivalområder med surklende støvler, fett hår og solbriller som skjuler resultatet av gårsdagens festligheter. Det høres kanskje ikke så altfor hyggelig ut, og det er det kanskje ikke alltid heller. Så hvorfor utsetter vi oss for dette? Hvorfor betaler vi flere tusen for dagspass og ukespass?

CAMP-PASS: Husk at når du kjøper festivalpass må du ofte kjøpe camp-pass i tillegg. Og ta med eget telt (illustrasjonsfoto: Hovefestivalen 2011).
CAMP-PASS: Husk at når du kjøper festivalpass må du ofte kjøpe camp-pass i tillegg. Og ta med eget telt (illustrasjonsfoto: Hovefestivalen 2011).

 

Det er fordi festivaler handler om noe mer. Følelsen du får av å hoppe i takt sammen med flere tusen mennesker til favorittartisten din som står på scenen, er uvurderlig. Da kan festivalområdet være så gjørmete det bare vil, håret kan stå til alle kanter og solbrillene får lov til å falle ned på bakken og bli knust.

Fordi det er musikken det handler om. Til alle musikkelskere oppfordrer jeg dere til å dra på festival, og her er noen av dem du kan velge mellom i år.

Hovefestivalen:
2. – 5. juli

Roskilde:
29. juni – 7. juli

Øyafestivalen:
6. – 10. juli

Download festival:
14. – 16. juni

Les mer om disse festivalene og flere i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 8. mai. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here