Tilbake på campus som kulturminister

0

To bøtter røde roser og sentralstyremedlem i AUF Ole Martin Juul Slyngstadli ønsket kulturminister Hadia Tajik velkommen til Kjell Arholms hus i dag. Der var hun blant annet for å spre Ap-budskapet.

TALEFØR: Foran et fullsatt auditorium 052 brukte ministeren en drøy time før det var videre til neste punkt på det travle minister-programmet.
TALEFØR: Foran et fullsatt auditorium 052 brukte ministeren en drøy time før det var videre til neste punkt på det travle minister-programmet.

Av: Lars André Dahl & Stian Skjerping (foto)

– Ved forrige valgkamp delte vi ut en million roser og banket på 415 000 dører, sa kulturminister Hadia Tajik under foredraget hun holdt foran et trettitalls studenter tirsdag 30. april.

Og dét var også noe av gjennomgangen for hva kulturministeren og Trond Giskes politiske rådgiver, Torstein Tvedt Solberg (Ap), hadde på planen for dagen før 1. mai. I kveld er det å banke på hele 1 000 dører på Storhaug «målet» for Arbeiderpartiets representanter. Partiet skal ut og møte velgerne, ansikt til ansikt.

 

ROSENRØDT: Roseutdelingen var i full gang i Kjell Arholms hus allerede før Tajik og reisefølget viste seg.
ROSENRØDT: Roseutdelingen var i full gang i Kjell Arholms hus allerede før Tajik og reisefølget viste seg.

 

Frivillige roseutdeling for Ap

Under tittelen «Frivillig for valgseier – landets største grasrotkampanje» møtte Tajik studentene til åpent foredrag. Hun åpnet med at partiet naturligvis ønsker flest mulig velgere til valgurnene.

– De som ikke bruker stemmeretten overlater jo til andre å bestemme hvordan landet skal styres, sa hun videre.

Kulturministeren var på sitt første offisielle besøk tilbake på Universitetet i Stavanger (UiS) etter at hun ble minister i Stoltenbergs regjering i fjor.
Nå skal de altså ut og sjarmere velgerne i sine egne hjem på tirsdagskvelden.

– Også får vi se. Det er første gang vi prøver på denne måten, så får vi se hva slags effekt det gir. Noen ønsker å være aktive i et parti og melder seg dermed inn, mens andre har en litt høyere terskel for det. Dette er en litt enklere måte å engasjere seg på uten at man forplikter seg for mye til et parti som sådann, sier Tajik til SmiS om det å samle mulige Ap-medlemmer til å dele ut roser og fortelle om partiet rundt om i Stavanger.
Partiet er nå offisielt i gang med sin valgkamp mot valget i september.
– Dette er starten på den «lange» valgkampen, som vi kaller det. Nå er Landsmøtet unnagjort, politikken, vedtakene, alt er på plass. Da er jo jobben vår å komme ut og «selge» den. Og fortelle, men ikke minst engasjere, sier Tvedt Solberg til SmiS.
– Så det er det som er hovedmålet vårt nå, nå som det er så lenge før valget: å få med og engasjere enda flere til å være med i valgkampen, og knytte flere frivillige til partiet, fortsetter han.

Les mer i SmiS 9-2013.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here