Arbeiderpartiet satser på studentboliger

0

Under Arbeiderpartiets (Ap) landsmøte ble det i dag vedtatt å trappe opp egen satsning på studentboligbygging. Norsk studentorganisasjon (NSO) sitt mål ble “hørt” da Arbeiderpartiet økte antallet studentboliger til 3000 i året, økt kostnadsramme og 50 prosent i statstilskudd.

PÅ LANDSMØTE: Torstein Tvedt Solberg, politisk rådgiver for næringsminister Trond Giske (arkivfoto: Stian Skjerping).
PÅ LANDSMØTE: Torstein Tvedt Solberg, politisk rådgiver for næringsminister Trond Giske (arkivfoto: Stian Skjerping).


Av: Silje Foss Langeland (tekst) 

I år har regjeringen tildelt 1500 studentboliger og tidligere år har det blitt tildelt 1000. Det vil si at Ap nå ønsker å tredoble det antallet. Torstein Tvedt Solberg, politisk rådgiver for næringsminister Trond Giske i Ap, er svært godt fornøyd med vedtaket.

– Dette betyr et kjempeløft for alle studentskipnadene i Norge. Det mest spennende er at statstilskuddet er økt til 50 % og at vi hever kostnadsrammene per seng. Det betyr at staten tar en større del av regningen og at leieprisene for studentene kommer til å bli mye lavere, sier Tvedt Solberg.

Jobbet hardt
Tvedt Solberg forteller at Ap har jobbet hardt for å få til vedtaket. Han sier at de satser stort på studentboliger fordi det er et tiltak som fungerer og er effektivt.

– Dette var en av de få sakene Statsministeren trakk frem i sin avslutning på landsmøtet i dag. Det er et veldig tydelig vedtak og vi tar dette på alvor, sier han.

Vedtaket lød som følger: “Trappe opp studentboligbyggingen med mål om 3 000 bygde boliger i året. Arbeiderpartiet vil øke kostnadsrammen for studentboliger og øke tilskuddet til studentboliger med 50 prosent”.

Tvedt Solberg sier også at Studentskipnaden i Stavanger (SiS) ligger godt an til å få flere boliger kjapt, ettersom at de har flere langsiktige og allerede klare planer.

NSO fornøyd
Nyvalgt leder for Norsk studentorganisasjon (NSO), Ola Magnussen Rydje, forteller at målet til NSO er akkurat det Ap i dag har gått inn for.

NSO-LEDER: Nyvalgt leder Ola Magnussen Rydje.
NSO-LEDER: Nyvalgt leder Ola Magnussen Rydje (pressefoto).

– Dette er kjempebra. Det er en anerkjennelse av behovet for flere studentboliger og av studentboliger som et viktig utdanningspolitisk virkemiddel, sier han.

Både Rydje og Tvedt Solberg er enige i at flere studentboliger vil føre til at prisene på boligmarkedet vil bli presset ned, også i Stavanger.

– Det at 3000 studenter kan flytte inn i studentboliger gjør at 3000 hybler vil frigjøres på boligmarkedet, sier Rydje.

– Det at SiS da kommer til å sitte på nye, fine og billige boliger kan være med på å dra ned boligprisene, sier Tvedt Solberg.

Steg i riktig retning
Lederen for Studentorganisasjonen i Stavanger, Eirik Faret Sakariassen, ser positivt på satsingen til Ap.

– Vi ønsker jo flest mulig studentboliger så dette er et skritt i riktig retning. Jeg tror dette vedtaket er gjennomførbart også, fordi regjeringen har innfridd de løftene de har gitt om studentboliger tidligere. Jeg har tro på at de innfrir dette også, sier Sakariassen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here