Oilers tok hjem «byttå»

0

Oilers trengte kun en seier til for å ta norgesmesterskapet i ishockey. Selv om laget var store favoritter søndag kveld slet de til tider mot et Vålerenga som måtte vinne. Etter forlenging vant Oilers 4-3, og tok hjem byttå for andre år på rad.

Oilers
NORGESMESTERE: Oilers vant søndag kveld kampen som gjorde dem til norges beste ishockey-lag.

Av: Jørgen Nordby (tekst) og Anne Marie Granberg (arkivfoto).

– Det er sånn en finalekamp være, det er mellom to gode lag og det skal gå til overtid. Det er en ideell finale for hockey-Norge og det fantastiske publikumet, sa Oilersspiller Lukas David

Fyrverkeri
Kampen startet bokstavelig talt med et fyrverkeri. Oilers-spillerne ankom hallen med fyrverkeri til alle kanter og det virket nesten som om seiersfesten allerede var i gang.

Den gode stemningen i hallen endret seg i midlertid svært raskt da Vålerenga tidlig gikk opp i ledelse til 0-1, noe som også ble resultatet etter første periode.

Det eneste Oilers-publikumet jublet for i første omgang var en kraftig takling på Vålerengas stjernespiller Tyler Donati. Oilers fikk en puck i mål, men den ble ikke godkjent av dommeren ettersom en Oilers-spiller befant seg i Vålerengas målgård.

– Uansett hva resultatet var skulle vi ha samme fokus og holde oss til kampplanen, sa Lukas David.

Dårlig stemning
Selv om publikum i pausen hadde fattet nytt håp og virket mer entusiastiske enn første periode, stilnet dette håpet relativt raskt.

For selv om Oilers hadde en svært god start på andre periode med flere gode skudd på mål, var det Vålerenga som også fikk den andre scoringen.

Nevnte Donati fintet ut Oilers målvakt etter svakt forsvarsspill. Stemningen i hallen har trolig ikke vært så dårlig i hele sluttspillet.

Oilers fikk i midten av andre periode pucken i mål, og hallen eksploderte.

Oilers fikk i midten av andre periode pucken i mål, og hallen eksploderte. Når i tillegg Oilers fikk en scoring ett minutt før pause, var det igjen feststemning i hallen.

 Målvakt Henrik Holm stod en god finalekamp og var aldri i tvil om at kampen ville gå Oilers vei

– Jeg var aldri i tvil om at vi kunne snu det, vi har en helt fantastisk lagmoral og jeg var aldri i tvil om seieren, sa Holm.

Forlenging
Allerede 10 sekunder inn i tredjeperiode fikk Oilers den viktige 3-2 scoringen etter flott angrepsspill og en god avslutning av Martin Strandfeldt.

Det virket som om hele hallen hadde glemt den dårlige starten og seiersfesten var i gang. Dessverre for det festklare publikumet utlignet Vålerenga til 3-3, nok en gang etter svakt forsvarsspill.

Fem minutter ut i forlengingen fikk Oilers seiersmålet, og det var veteran Snorre Hallem som fikk pucken i mål.

Resten av perioden var preget av mye dårlig spill, og det var liten tvil om at begge lag var mer redd for å slippe inn enn å ta sjanser å få seiersmålet. Det var fingerbiting i hallen når Oilers fikk to-minutters utvisning fem minutter før slutt. Det ble ikke flere mål i siste periode, dermed gikk kampen til forlenging.

 – Jeg synes vi var bedre enn dem hele kampen og vi fortjener å vinne, sa Oilers-målvakt Henrik Holm.

Fem minutter ut i forlengingen fikk Oilers seiersmålet, og det var veteran Snorre Hallem som fikk pucken i mål. Publikum var i ekstase og Oilers-spillerne jublet på isen etter en utrolig spennende finalekamp.

– En avgjørende finale skal være akkurat som dette her, fortalte Lukas David etter          kampen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here