Byttå er på god vei hjem

0

Oilers er på god vei mot et nytt mesterskap etter 5-1 seier mot Vålerenga i DNB Arena. Etter tap i første finalekamp, har Oilers nå vunnet tre kamper på rad og trenger dermed kun en seier til for å ta ”byttå hjem”.

Oilers

Av: Jørgen Nordby (tekst) og Anne Marie Granberg (foto)

Kampen startet med høyt tempo fra Oilers, og de hadde kontroll i starten av første periode. Halvveis ut i perioden fikk Oilers uttelling ved scoring av tidligere UiS-student Lukas David.

Like etter scoringen fikk Oilers et nytt mål, noe som førte til øredøvende jubel fra den fullsatte arenaen. Siste halvdel av perioden var preget av stygge og unødvendige taklinger fra begge lag. Alvoret og rivaliseringen i kampen var tydelig fra første sekund.

Kontroll uten mål
I andre periode startet Vålerenga mye bedre og fikk mål allerede etter ett minutt. Vålerenga fortsatte å kontrollere kampen, men fikk ikke pucken i mål bak en god Henrik Holm i Oilersburet.

Utover perioden var det mer jubel blant fansen for utvisninger av Vålerenga-spillere enn for gode Oilers-angrep. En Vålerenga spiller fikk for eksempel stående applaus på vei inn i utvisningsboksen, som følge av å ha kastet en flaske inn på isen.

På tross av mye dårlig angrepsspill fikk likevel Oilers en scoring i andre periode, ved stjernespiller Christian Dahl Andersen.

– Vi begynner veldig bra, men detter litt av utover i andre periode, og er kanskje litt heldige som leder ved slutten av andre periode, oppsumerer Lukas David.

Vakre scoringer
I tredje periode var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Oilers fikk en tidlig scoring, og etter dette var Vålerenga mer opptatt av slossing i Oilers sin målgård og av å fylle opp utvisningsboksen. Mot slutten av siste perioden var det fantastisk stemning i arenaen. Flere vakre scoringer fra Oilers og slossing som førte til Vålerenga-utvisninger var det publikum fikk se.

– I tredje perioden slipper vi opp litt, og har en meget god periode. Det virker som om Vålerenga gir opp litt etter hvert, sier Lukas David.

Oilersss

Toppidrettsutøver og student
Lukas David har gått tre år på Universitetet i Stavanger og har en bachelorgrad i økonomi og administrasjon. David mener det er fullt mulig å studere og samtidig være toppidrettsutøver, og ser viktigheten av å gjøre noe ved siden av idretten.

– Det var tungt til tider, spesielt under høstsemesteret som havner midt i sesongen. Jeg synes det har vært viktig å gjøre noe ved siden av idretten, sier han.

Neste kamp er i Oslo, og allerede der kan Oilers ta mesterskapet. Vålerenga må nå vinne tre kamper på rad for å vinne, noe som kan bli svært vanskelig mot et Oilerslag i toppform.

– Det krever litt å vite at de må vinne de tre neste kampene, så vi har matchball nå. Men det skal fortsatt spilles en kamp, så vi kan ikke slappe av likevel, avslutter målscorer David.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here