Hjertemusikk

0

Med utgivelsen av plata «Traces of You» i februar, en ny plate i bakhodet og en hverdag fylt med konserter  har «Eva and the heartmaker» nok å gjøre om dagen. SmiS møtte Eva Weel Skram og ektemannen Thomas Stenersen, som utgjør duoen i bandet, før de skulle holde konsert på Folken. 

EVA AND THE HEARTMAKER: Det å både være gift og jobbe sammen er ingen hindring for Eva Weel Skram og Thomas Stenersen
EVA AND THE HEARTMAKER: Det å både være gift og jobbe sammen er ingen hindring for Eva Weel Skram og Thomas Stenersen

Av: Silje Foss Langeland (tekst) og Silje Bråstad (foto)

– Det kommer hvertfall fire stykker i kveld. Det er vel bra? Spør Stenersen og kikker på mobilen sin.

Det ser derimot ikke ut til at han trenger å bekymre seg nevneverdig. For med gode kritikker på den siste plateutgivelsen og hiter som «Joanna» og «Traces of you» gjør bandet det bra. Det å være gift i tillegg til å jobbe sammen fungerer for dem.

– Det har blitt en slags livsstil. Vi jobber når vi har lyst og vi skiller ikke mellom det å være gift og det å være på jobb. Det tror jeg hadde blitt slitsomt. I tillegg kjenner vi hverandre så godt at vi vet hva som skal til for at det skal fungere, sier Stenersen.

Begge deler 
Ekteparet møttes for åtte år siden, flyttet inn sammen og begynte å jobbe med musikk sammen umiddelbart.

– Vi har aldri bare vært sammen eller bare lagd musikk, det har alltid vært begge deler på en gang. Og det fungerer jo tydeligvis veldig bra, sier Weel Skram.

Brå inspirasjon
Etter å ha jobbet sammen i så lang tid har duoen opparbeidet seg noen rutiner. Etter å ha jobbet lenge med en plate bruker de som regel et år på turnè i tillegg til å skrive nye låter. Weel Skram forteller at de trenger å lade batteriene etter en plateutgivelse, men at kreativiteten ofte kommer brått tilbake.

– Her om dagen var vi for eksempel ute og spiste lunsj sammen med en kamerat. Vi skulle hjemom for å skrifte og møtes igjen en halvtime senere. Mens vi ventet satt Thomas med gitaren og plutselig hadde vi lagd en ny låt, sier hun.

– Ja, og hver gang tror vi at det er den beste låta vi har lagd hittil, helt til vi får den litt på avstand og hører at den ikke er så bra, legger Stenersen til.

Les mer om Eva and the heartmaker i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 10. april.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here