Uavgjort i Rogalandsderbyet

0

Sandnes-Ulf var på jakt etter årets første poeng da de tok imot Haugesund søndag kveld, og lokaloppgjøret endte med en rettferdig poengdeling.

Fotballkamp
BANENS BESTE: Sandnes Ulf-spiller Edier Frejd hadde en innholdsrik kamp som målscorer for hjemmelaget og forårsaker av straffespark til bortelaget. Svensken ble også kåret til banens beste spiller.

Av: Jens S Bessesen (tekst) & Lars Kristian Aalgaard (foto)

Sandnes Ulf stod med to tap, null scoringer og tre mål imot på de to første kampene før Haugesund kom på besøk på Sandnes Stadion i kveld. Det var derfor duket for en svært viktig kamp i vårsola.

Den satte Maic Sema enkelt i mål. 0-1.

Få sjanser
De første ti minuttene av kampen gikk forbi uten de største sjansene. Men til tross for en jevn åpning med et lite Ulf-overtak, var det Haugesund som fikk uttelling. 

En lang ball ble slått opp mot Alexander Søderlund på topp, men ble obstruert av høyreback Vegard Aanestad. Frispark fra litt over 20 meter.

Frisparket ble slått rett i hånden til en av Ulf-spillerne som stod i mur, og dommer Ken Henry Johnsen pekte på straffemerket. Den satte Maic Sema enkelt i mål. 0-1.

Fotballkamp
UIS STUDENT: Aksel Berget Skjølsvik spilte hele kampen for hjemmelaget under 1-1-oppgjøret mot Haugesund

Kjempesjanser
Det neste kvarteret gikk med til veldig lite, og det var knapt noen som var i nærheten av det motstandernes 16-meter, men etter en halvtime kom Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik plutselig alene med keeper. 

Han kranglet med seg ballen, og burde enkelt satt ballen i mål. Men med venstrefoten ble det bare en halvveis avslutning som Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen holdt, og satte i gang en kontring.

Daniel José Bamberg fikk ballen ute på høyrekanten, la nydelig inn til landslagsspiss Alexander Søderlund, men kraftpluggen headet over mål. Han fikk mange sjanser i løpet av kampen, men det var tydelig at han ikke hadde dagen foran mål.

Den kanadiske spissen Ricketts fikk en ny mulighet på et hjørnespark, men headingen fra kloss hold gikk like over. Bortelagets Søderlund fikk også en ny sjanse med hodet, men Ulf-keeper Sean McDermott reddet flott.

Spillerne gikk til pause på stillingen 0-1.

Svensken kunne enkelt stange inn utlikningen.

Utlikning
Syv minutter ut i den andre omgangen skulle imidlertid lykken snu for de lyseblå fra Sandnes. Steinthor Thorsteinsson kjempet fram en corner. Den ble slått inn av Bjørnar Holmvik, og høyest i feltet var midstopper Edier Frejd. Svensken kunne enkelt stange inn utlikningen. 

Dette var Ulfs første mål i Tippeligaen 2013.

Like etter var høyreback Aanestad frampå med en heading, men keeper Kristiansen holdt ballen.

Frem og tilbake
Resten av kampen bestod av målsjanser begge veier, men ingen av lagene maktet å sette ballen i buret. 

– Det var veldig hawaiifotball mot slutten, sa Ulf-trener Asle Andersen ved kampslutt.

Han var sånn passe fornøyd med kampen.

– Det kunne gått begge veier, det var to offensive lag. Det er bra at vi kommer tilbake etter å ha ligget under. Nå har vi fått det første poenget for sesongen. Nå er vi i gang, sier Andersen

UiS-student og Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik synes også poengdeling var greit

– Det var en grei kamp, vi skaper en del og gjør det greit mot en grei Tippeligamotstander. En OK kamp, sier Skjølsvik.

 

Kampstatistikker:

Tilskuertall:

3185

Målscorere:

Sandnes-Ulf: Edier Frejd (52 min)

Haugesund: Maic Sema (str) (16 min)

Gule kort:

Sandnes-Ulf: Vegard Aanestad (15 min)

Haugesund: Henrik Kildentoft (20 min)

Lagoppstillinger:

Sandnes-Ulf (4-4-2): 

Sean McDermott – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Avni Pepa, Bjørnar Holmvik – Henrik Furebotn, Aksel Berget Skjølsvik (kaptein), Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Tommy Høiland (Marius Helle fra 60 min), Tossaint Ricketts (Jakob Olsson fra 88 min)

Haugesund (4-4-2):

Per Morten Kristiansen – Henrik Kildentoft, Martin Bjørnbak, Umaru Bangura, David Myrestad – Daniel José Bamberg (Michael Haukås fra 79 min), Ugonna Anyora, Eirik Mæland, Tor Arne Andreassen – Maic Sema (Kristoffer Haraldseid fra 66 min), Alexander Søderlund (Henrik Johansen fra 85 min)

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here