Akustisk rock fra Oslo Ess

0

Det var et “laid-back” Oslo Ess som mandag kveld holdt konsert i Grottene på folken. Den energiske musikken var skrudd ned et hakk, og resultatet var ballader i god norsk rockestil.

Av: Marie Svendsen Aase (tekst) og Kristine Onarheim (foto)

Hvem: Oslo Ess

Hvor: Grottene på Folken

Når: Mandag 11. mars

Oslo-bandet som er mest kjent for rock/punk-hiter som ”Bislett stadion”, ”Alt jeg trenger” og ”Fritt fram” gjorde mandag kveld om på imaget og dro i gang en akustisk konsert på Folken.

Vokalist Åsmund Lande påpeker at de var det absolutt minst populære bandet nede på torget i stad.

Konserten dras i gang med ”God morgen”, og vokalist Åsmund Lande påpeker at de var det absolutt minst populære bandet nede på torget i stad. Det han refererer til er P4s vinterlyd-konsert som fant sted tidligere på kvelden. De mange fremmøtte til kveldens intimkonsert, viser at Oslo Ess har mange tilhengere i Stavanger.

Ballade på ballade
Neste sang ”Gaselle i tigerstaden” setter standarden for kvelden. Toneleiet er lagt ned et par hakk, og sangen fremstår som den reneste balladen. Oslo Ess viser frem bredden i musikken sin denne kvelden, alt fra ballader til mer country-inspirert musikk er det som treffer de fremmøttes ører under denne intimkonserten.

Bandet som minner om nasjonalskatten DeLillos denne kvelden, viser at de tydelig liker denne typen konserter. Selv om gitaristen påpeker at stemningen i salen minner mer om en klein date med pinlig small talk og alt som hører med, virker det som om publikum nyter og høre Oslo Ess sine rockesanger i en mer nedtonet utgave.

For de som synes bandet har for harry musikk bør sjekke dem ut live, og veldig gjerne akustisk live.

Grottene varmes opp

”Ta hva du vil” fra bandets første album setter publikum inn i sovemodus i det intimsalen blir varmere og varmere. Vokalisten tar frem munnspillet under flere sanger, det passer veldig godt til sangen ”Caroline”.

Akustisk konsert med Oslo Ess er noe jeg i utgangspunktet var skeptisk til, men sangene deres gjør seg godt under en slik type konsert, til og med den fartsfylte sangen ”Bislett stadion”. For de som synes bandet har for harry musikk bør sjekke dem ut live, og veldig gjerne akustisk live, så kanskje noen publikummere vil få et annet syn på bandet med den voksende populariteten.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here