Oslo-restauranten beholdt sine to stjerner

0

Hvor var Jon Frede Engdal da han fikk vite at Maaemo fikk beholde sine et år gamle to stjerner i Michelin-guiden? Jo, på Universitetet i Stavanger (UiS).

TOSTJERNERS FOREDRAG: Maaemo-sjef Jon Frede Engdal var på Serviceforum i Stavanger da han fikk beskjed om at restauranten hans beholdt sine to stjerner i Michelin-guiden.

Av: Lars André Dahl (tekst & foto)

Michelin lanserte i dag i titiden norsk tid hvilke restauranter som fikk innpass i den myteomspundne, høythengende guiden over de beste restauranter. Maaemo fikk i fjor hele to stjerner i guiden, og det var noe til spenning om hvorvidt restauranten skulle klare å holde på dem. Noe de altså gjorde.

– Det er bare veldig hyggelig å få bekreftet at det vi gjør er veldig riktig, og at det fortsatt er veldig bra, sier medeier, konseptutvikler og initiativtaker til Maaemo, Jon Frede Engdal, som var på UiS da stjernene ble offentliggjort.

 

To stjerner som betyr mye

Ved UiS holdt Engdal et foredrag under tittelen «Fra epleslang til to stjerner», under årets Serviceforum ved Norsk Hotellhøgskole, UiS. Her snakket han om hvordan han har vært med å bygge opp Maaemo, og deres «grenseløse» satsning.

– Klokka ti 14. mars for et år siden satt vi i restauranten i Olso og ventet på resultatene. Vi hadde et lite håp om å kanskje få én stjerne, fortalte han under foredraget foran nærmere hundre elever, forelesere og samarbeidspartnere for Serviceforum.

Så viste han et klipp fra Aftenposten, som var på plass for å filme reaksjonene til Maaemo da resultatene ble frigjort, dengang. Naturligvis ble det stor ståhei på skjermen da restauranten noe overraskende fikk hele to stjerner. Hva betyr det så for en restaurant å få disse gjeve stjernene?

Det er kanskje noe av det største man kan oppleve innenfor den toppidretten vi holder på med.
– Jon Frede Engdal, medeier restaurant Maaemo

– Det er kanskje noe av det største man kan oppleve innenfor den toppidretten vi holder på med. Og det betyr at vi har full restaurant hver dag, og det i den bransjen vi driver i, som er veldig hard, forteller Engdal videre til SmiS.

– Vi hørte noen rykter om at det kanskje kunne bli tre stjerner. Er du på noen måte skuffet over det?

– Nei, ikke i det hele tatt. Det er ingen i Skandinavia som noensinne har hatt tre stjerner, og det er tøff konkurranse om hvem som skal være den første til å få det. Det er nesten ikke lov til å håpe på det engang, sier han.

I følge Engdal er det umulig å vite hvorfor ingen skandinavisk restaurant har tatt steget opp til topps med tre stjerner.
– Vi vet jo ikke hva kriteriene er, Michelin har ikke laget noen liste over hva som skal til for å få stjernene, sier han.

Under foredraget fortalte Engdal også at Maaemo nå vil bli flere restauranter. Blant annet er det i planene at en ny restaurant i Oslo vil komme i løpet av året er omme, før det også kommer en i Hamar.
Det var ikke bare tilfeldig at Engdal var tilstede under Serviceforum den gitte dagen. Uten at det tilsynelatende var «overlegg» for det i forhold til Michelin, hanket forumet ham inn tidlig i prosessen.

– Han var den første vi booka i høst, jeg tror ikke helt han visste at det var den samme datoen som Michelin-guiden, sier Herman Nordby, leder for Serviceforum.
SmiS beklager tekniske problemer som gjorde at denne saken ikke kom ut i går.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here