Åpen (vaffel-)Dag på UiS

0

Elektroingeniørstudent Thomas Mortensen står på stand for LED, og lager vafler for elever og andre som svinger innom standen deres under Åpen Dag på UiS.

 

VAFFELSTANDENE: Thomas Mortensen lager vafler i flertall til alle som ønsker. Det er en av flere “taktikker” for å tiltrekke seg vordende studenter til sitt eget stand.

:: Av Lars André Dahl (tekst & foto)

Universitetet i Stavanger (UiS) arrangerer i år igjen Åpen Dag hvor elever ved regionens videregående skoler kan komme og få informasjon om studier, studentorganisasjoner og bli kjent med potensielle medstudenter. I år arrangertes dagen den 12. mars, under Ugå. Studentorganisasjonene som holder stand i Kjølv Egeland bruker flere forskjellige «teknikker» for å tiltrekke seg elevene.

– Det vrimler av mange elever og studenter som vil spise vaffel, forteller Mortensen på standen for Linjeforeningen for elektro og data (LED).

 

Sykkel, formula 1-bil og LEGO

Tre av standene smører smør, heller røre og holder øye med vaffelhjernet for å kunne tilby elevene utover dagen vafler. Dagen åpnet om morgenen klokken 08.30 og varer ut dagen fram til klokken 14 på campus. Både Kjølv Egeland, Arne Rettedals og Kjell Arholms hus’ ganger brukes som område for stand for studentorganisasjoner, linjeforeninger og studieretninger.

– Jeg går elektroingeniør og står her for LED. Elektro har egentlig en egen stand lenger nede i gangen. Jeg er med på elsykkelen som står der borte, sier Mortensen og guider vei over til standen på motsatt side av gangen.

Der står en stor, nærmere tremeters lang elsykkel hvor også Inger Lise Gjeraldstveit er å finne. Hun forklarer hva de har gjort på sykkelen og hvordan den fungerer, blant annet:

– Som du ser her er det to elektromotorer på sykkelen under panseret, pluss en tråsykkel montert bak, sier Gjeraldstveit.

– Får elevene lov til å prøve ut sykkelen når de kommer på stand?

– Nei, den er dessverre ikke stilt inn helt klart. Så i dag står den mest på utstilling, forteller hun og melder at det er enkeltmomenter som gjenstår for å få sykkelen ferdig for vanlig bruk.

 

ÉN TIL: Elev Tormod Warren var innom Åpen Dag 12. mars, og tok en ekstra vaffel for at fotografen skulle få ta bilde. Mortensen serverer.

Gode svar på standene

Tilbake på vaffelstanden til LED fortsetter Mortensen å lage vafler.

– Vi fikk tildelt forskjellige arbeidsoppgaver, og nå er folk overalt. Jeg ble vaffelmann til slutt, sier han og ler.

Mortensen synes Åpen Dag er et godt tiltak.

– Det er et bra tiltak for nye, kommende studenter for å se hva det går i. Jeg husker selv da jeg var her på Åpen Dag for fem-seks år siden. Også er det jo ikke bare her det skjer, men i Arne Rettedals og over alt. Det er bra for å få opp interessen for studiene her i byen, og for å vise fram alt det kule vi driver med, forteller ingeniørstudenten videre.

Blant elevene som trasker rundt i Kjølv Egelands hus’ ganger, er Tormod Warren (17), elev i andreklasse realfag på Tryggheim videregående skole. Han er først og fremst på arrangementet for å bli mer kjent med ingeniørstudiene.

– Jeg har mest lyst til å gå noe innenfor ingeniør, så jeg går etter de standene som har noe med ingeniør å gjøre. Jeg har mest lyst til å jobbe innen olje, så jeg har spurt studentene som står på standene om studiene, forteller Warren.

Jeg fikk greie svar, det gjorde jeg, men litt varierende. Blant annet mente den ene jeg snakket med at det var vanskelig å få jobb etter studiene, mens den andre fortalte at det var desperat mangel på ingeniører, sier han.

Warren er stålende fornøyd med vaffeltilbudet i Kjølv Egelands hus.

– Jeg tenker at det er smart, og en bra måte å få folk til å stoppe opp på. Alle synes jo det er godt med vaffel, og vaflene jeg fikk var gode, forteller eleven.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here