Pøbel med følelser

0

Sterke historier om en tøff oppvekst rørte publikum til tårer på Stills Cafe. «Åpen Mikk» fikk folk til å fortelle om det vanskelige i livet, og synge om sine meninger.

Av: Hilde Anette Ebbesvik (tekst & foto)

Pøbelprosjektet AS arrangerer sammen med Stills Cafe «Åpen Mikk» hver torsdag fremover. Arrangementet som skal få folk til å vise hva de kan. Du kan opptre med sang, musikk, tekster, rap, kunst og så videre. Forrige torsdag kom også mange for å dele sine indre følelser.

– Jeg er helt rørt, sier daglig leder for Stills Cafe, Siv Sivertsen. Hun sa raskt ja til et samarbeid med Pøbelprosjektet, og hadde gledet seg til å se de unge opptre.

– Dette er helt magisk. At tenåringer vil høre på dikt hadde jeg ikke trodd om disse kule folkene, sier Siv.

Fortalte livshistorier
Noen av ungdommene fortalte historier om en vanskelig oppvekst med blant annet politiinnblanding, rusmidler og forbrytelser. Publikum var på gråten flere ganger og jublet samtidig over det som ble framført. Ingen av Pøbel-artistene forlot scenen uten en stor applaus.

Ulike mennesker
I lokalet som forrige torsdag var fylt med latter, glede og tårer, var det mange ulike mennesker å se. Unge, sjenerte folk som aldri hadde vært i nærheten av å stå på en scene, og folk med caps, saggebukse, store smykker og bilde av idolet på t-skjorta.

– En gang var det folk opp i sekstiårene her, det var kult, sier Nicolai Ludvigsen.

Han har tidligere vært deltager for pøbelprosjektet, og jobber nå for prosjektet. Han driver med markedsføring for arrangementet «Åpen Mikk».

Les mer om pøbelprosjektet og “Åpen Mikk” i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 13. mars.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here