Jobbsøkerkurs for Stavanger-studenter

0

Karriere- og veiledersenteret på UiS arrangerer jevnlig jobbsøkerkurs for studenter som skal ut i arbeid. Karriereveileder Siri Haugen mener kursene er nyttige for studenter innen alle studieretninger.

LEDER: Siri Haugen er karriereveileder og holdt tirsdagens jobbsøkerkurs for studenter i Stavanger.

Av: Eirin Margrethe Fidje (tekst & foto)

Formidling av kompetanse og forberedelse til intervju sto på agendaen da karriere- og veiledersenteret tirsdag arrangerte jobbsøkerkurs for studenter ved UiS. Karriereveileder og kursholder Siri Haugen ønsker å appellere til alle som skal søke sommerjobb, deltidsjobb eller sin første jobb etter endt utdanning.

Kurs kan være viktig
Haugen mener at det er lett å bli misledet av råd og informasjon på nettet, og at kurs kan være en viktig faktor for enklere å få drømmejobben.

– Et slikt kurs er nødvendig for dem som ikke vet helt hvordan de skal orientere seg ut mot arbeidsmarkedet når de snart er ferdig utdannet. Det kan for eksempel være å utforme en CV og søknadsbrev, noe som kan gjøre dem bedre kvalifiserte som jobbsøkere, sier hun.

Skrive en god CV
Blant tirsdagens deltakere var Vidar Sunnanå, som var fersk på jobbsøkerkurs. Han studerer offshoreteknologi, industriell teknologi og bedriftsledelse, og jobber for øyeblikket med å avslutte mastergraden sin. Han kom blant annet for å lære hvordan man skriver en god CV, og mener at gratiskurset er et godt tilbud som flere burde benytte seg av.

– Hvis folk ikke stiller opp får jo jeg en konkurransefordel, men egentlig burde det jo vært obligatorisk for alle som er i ferd med å avslutte en grad, sier han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here