SiS har startet vennegruppe

0

Studenter som ofte er alene, eller sliter med å få venner, kan i februar benytte seg av tilbud om vennegruppe arrangert av studentskipnaden i Stavanger (SiS). Hensikten er å skape en møteplass for studenter som har vanskeligheter med å komme i kontakt med andre, og å få venner.

LEDER: Psykologspesialist Ivar Tysland skal lede vennegruppen over tre samlinger i februar. Han håper på å arrangere vennegruppe flere ganger.


Av: Ingvild Siglen Berger (tekst & foto)

‒Bakgrunnen er at vi vet fra studentundersøkelser at mange studenter er ensomme. Mellom ti og femten prosent av studentene i Stavanger er ensomme eller har vansker med å skaffe seg venner, sier Ivar Tysland, psykologspesialist ved SiS Helse.

Intervju
Han skal lede vennegruppen over tre samlinger i februar. Etter dette sponser Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) tre samlinger som vil gå uten ledelse av psykologspesialist Tysland. I forkant av første samling ble de som hadde meldt seg på vennegruppen innkalt til et kort intervju, for å sikre at de var innenfor målgruppen og at de kan ta nytte av tilbudet. Forrige mandag var første samling, og Tysland forteller at fem personer møtte opp.

‒ Hvordan gikk det første møtet?
‒ Jeg synes at det gikk veldig bra. Det er en variert gruppe som er der, men jeg opplevde at det var bra, sier Tysland.
Han kan fortelle at det første temaet som ble tatt opp hovedsakelig omhandlet hvordan du innleder en samtale, vedlikeholder en samtale og hvordan du skal avslutte en samtale.
‒Vi trente på å snakke sammen, sier Tysland.

Les mer om vennegruppen i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 13. februar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here