Linn og Stine tester byen: Vinkveld på Martinique

0
Martinique ble nylig kåret til årets utested i Stavanger av Natt & Dag.

Det første vi møter når vi trer inn på Martinique, er en felles sengevenn. Vi snur oss og er på vei ut dørene før vi husker at vi har en jobb å gjøre her. Det er vinkveld på Martinique – deres uoffisielle studentkveld. Vi kjøper selvsagt hver vår flaske vin, og setter oss like gjerne på bordet ved siden av den nevnte sengevennen.

Tekst og foto: Linn Slåttedal Jacobsen & Stine Serigstad


ÅRETS UTESTED: Martinique ble nylig kåret til årets utested i Stavanger av Natt & Dag.

Åpningstider: Mandag – søndag – 16.00-01.30
Aldersgrense: 20-års aldersgrense på fredager og lørdager – ellers 18-års aldersgrense, ingen cover med mindre det er arrangement.
Drikke: Øl kr 68,- og vin kr 71,- Flaske vin på onsdager (vinkveld) kr 180,-

Negativt: Ingen garderobe, mange tomme glass på bordene, litt tomt
Positivt: Shuffleboard, billig vin, kjendisfaktor
Toalettvurdering: Fine, rene og ledige toaletter
Klientell: Alt fra 18 til 60
Karakter: C

Vi kikker oss litt rundt for å kunne beskrive det vintørste klientellet, og oppdager til vår skrekk et heftig tilfelle av PDA (public display of affection). En ung og mørk kvinne blir omtrent spist opp av en mann dobbelt så gammel som henne. Mens vi prøver å la være å stirre, og notere noe på blokka, faller mannen av stolen. Det er på tide å pakke sakene, ta med seg fangsten og finne seg et rom.

Bordene på Martinique er skitne og uryddige. «Kom og rydd det jævla bordet!» får Linn lyst til å rope i frustrasjon. En søt bartender rydder bordet vårt og tar i samme slengen med seg glassene fra nabobordet.

Der legger vi merke til Lars Funderud Johannessen. Alle husker vel den litt tilbakestående Kjell Magne fra «De Syv Søstre»? Ryktene om at Martinique har en viss kjendisfaktor stemmer. Martin Myhrvold (21) er ofte på Martinique, og kan bekrefte dette.

«Ja, det er absolutt en kjendisfaktor her!», sier han engasjert, og ramser opp kjente navn som Tore Renberg, Jan Ove Ottesen, Kristoffer Joner og Arthur Berning.

Vinkveld er akkurat som det høres ut: lav musikk, laid-back stemning og mye vin. Men vinen er vond og stemningen er litt for laid-back. Mulig det begynner å bli sent, men vi tripper etter et yrende dansegulv og mojitos. På tross av at Martinique nylig ble kåret til årets utested i Stavanger av Natt & Dag, lever ikke baren opp til forventningene i kveld. Vi drikker opp vinen og drar tilbake til Backstage.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here