Fokus på jentene

0

I kveld arrangerer studentorganisasjonen Start UiS Jentemiddagen 2013 på Radisson Blu Hotel i Stavanger. Studentorganisasjonen håper at arrangementet vil inspirere jenter til å tørre å skape noe selv, eller til å jobbe mot lederstillinger. 

LEDERE: Karoline Granerud (f.v.), Kim Elise Ervik og Andrea Storebø Melingen er tre av arrangørene av jentemiddagen 2013.

Av: Silje Foss Langeland (tekst) og Silje Bråstad (foto).

Start UiS er en studentorganisasjon som ønsker å fremme interessen for innovasjon og entrepenørskap. SmiS møtte medlem av studentorganisasjonen, Karoline Granerud, som også er lederen for kveldens arrangement.

Granerud er opptatt av at kvinnelige studenter i Stavanger skal bli motivert til å starte noe eget.

– Vi håper at jenter skal få motivasjon til å tørre å satse og starte noe eget dersom de har en idé. I tillegg vil vi inspirerer til å ta skrittet videre fra det å ha en god idé, til å faktisk gjøre noe ut av den og skape en fremtid. I tillegg vil vi få flere kvinner inn i ledende stillinger, sier hun.

Satser på suksess
Med over 200 påmeldte kvinnelige studenter og tre kvinnelige foredragsholdere fra Stavanger, som alle er gründere selv, tror Granerud kvelden kommer til å bli en suksess.

– Det er veldig mange menn i ledende stillinger, og veldig mange flere menn som tør å satse som gründere. Vi er opptatt av at jentene også skal få lov til å vise seg frem. I tillegg vil vi vise at det er mulig å få ting til her i Stavanger, sier hun.

Emily Knight (t.v.) og Karianne Viste er to av studentene som møtte opp på kveldens arrangement.

“Girlpower”
Karianne Viste og Emily Knight er to av studentene som har møtt opp på årets jentemiddag. De ser på kvelden både som et sosialt og lærerikt arrangement.

– Det er en kjempefin mulighet til å treffe andre jenter som har lyst til, og som ser muligheten til, å komme seg opp og frem. Det er ikke bare menn som vil nå langt, sier Viste som holder på med sin mastergrad i økonomi.

Knight studerer ved Norges idrettshøyskole og er også her for å bli inspirert til å satse større.

– Jeg tror det er bra at vi får se at det finnes like muligheter for oss som for menn. Det er nok mange jenter som gjerne ikke tør å satse like stort som menn. Jeg får følelsen av at vi står sammen her, litt “girlpower,” sier hun.

Viste ser på kvelden som en fin mulighet til å være sosial, men også til å få noe positivt ut av den.

– Det finnes muligheter der om du virkelig vil det. Du må bare tørre, og ikke være sjenert, sier hun.

Kvinnelige gründere
Mellom middag, premieutdelinger, nettverksbygging og underholdning kommer tre foredragsholdere til jentemiddagen, nemlig Trine Grung, Ragnhild Wiig og Ane Christophersen. De tre er alle suksessfulle gründere fra Stavangerområdet.

Ane Christophersen er en av grunnleggerne av bedriften Windflip. Hun synes det er hyggelig å bli invitert på et slikt arrangement.

– Det er veldig hyggelig at noen er interessert i det jeg holder på med, og i tillegg er det viktig for oss i Windflip å få oppmerksomhet. Men siden dette er en jentemiddag er det nok litt mer personlige grunner til at jeg stiller opp. Det er kjekt å kunne inspirere andre kvinner i Stavanger, sier hun.

Selv om Christophersen stiller opp i kveld er hun likevel opptatt av at det ikke skal ligge for mye fokus på kvinner i arbeidslivet.

– Jeg synes allerede vi får mye oppmerksomhet med flere arrangementer og programmer som fokuserer på kvinner. Likevel synes jeg det er greit med noe fokus på denne situasjonen i en slik overgangsfase som vi er i nå, hvor kvinner forsatt er i undertall når det gjelder gründere og ledere. Men det at kvinner skal rotte seg sammen er jeg ikke så begeistret for, sier hun.

Gründer og en av grunnleggerne av firmaet Windflip, Ane Christophersen, stilte opp for å holde foredrag før middagen.

En tilfeldig drøm
Det var tilfeldigheter som skulle til for at Ane Christophersen endte opp som hun gjorde.

– Det var veldig tilfeldig at jeg ble gründer. Det er en lang historie, men under studiene i Trondheim skulle vi kommersialisere en idé. Vi lyktes i stor grad med å få penger, midler og støtte fra folk og dermed startet vi et selskap.

Hun hadde aldri noen drøm om å bli gründer, men nå som hun er det har det blitt en drøm likevel.

– Det er veldig kjekt å drive sin egen bedrift, samtidig som det er ensomt i perioder. Akkurat nå driver vi ikke fulltid med dette lenger, men vi håper og tror at vi tar det opp igjen om ikke altfor mange år når markedet er bedre. Det å ha klart å realisere noe vi har holdt på med helt fra begynnelsen av er selvfølgelig stort. Veldig stort, avslutter hun.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here