I AC/DCs fotspor

0

Gutta i CC/DC vet hvordan det er å leve under press, de er nemelig Stavangers eget coverband for sine rockehelter i legendebandet AC/DC.

LET THERE BE ROCK: Kai Helliesen (f.v.) John Ingvar Skåtøy og Kjell Undheim lever ut rocke drømmen i AC/DC coverbandet CC/DC.

Av: Jone Ramnefjell (tekst & foto)

CC/DC er Stavangers, nærmere bestemt Checkpoint Charlies, eget coverband av de australske heltene. 25. januar spilte de på utestedet der de har sitt opphav, noe de har gjort mer enn et par ganger før.

– Det har vel blitt en konsert nesten hvert år siden vi startet. Vi startet det året AC/DC hadde 30-årsjubileum. 2003 var det vel, med andre ord ti år siden, altså, forteller Kai Helliesen, bandets bassist.

– Ti år? Skyter vokalist Kjell Undheim inn.

– Herregud. Det var egentlig på oppfordring fra Checkpoint Charlie heller enn oss, sier John Ingvar Skåtøy, en av bandets to trommeslagere.

To trommeslagere
I tillegg til Helliesen, Undheim og Skåtøy, består CC/DC av Steffen Schreuder på førstegitar, Rolf Gjesdal på annengitar, og Erik Rønli på trommer.

AC/DC har selv aldri hatt to trommeslagere på én gang, men da coverbandet ble til, ville både Skåtøy og Rønli være med. Løsningen ble et enkelt «ja takk, begge deler».

Bandmedlemmene selv betegner  Rønli som bandets Phil Rudd, og Skåtøy som bandets Chris Slade. For den uinnvidde, Phil Rudd og Chris Slade er to av trommeslagerne AC/DC har hatt opp gjennom årene, Rudd den lengstvarende og nåværende.

Bon Scott
Noe særegent ved CC/DC, er at de kun spiller AC/DC-låter fra platene der den avdøde Bon Scott er vokalist. Ikke et dumt valg hvis de vil høres så likt som mulig ut som originalene, for Undheim sin stemme har det for å være veldig lik Scott sin.

Les mer om coverbandet CC/DC i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 30. januar. 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here