På dagstur til Marokko

0

Kameler, slanger, levende musikk, irriterende gateselgere og gulvteppepruting – en dagstur til havnebyen Tanger bød mange minnerike opplevelser.

MAROKKO: Kamelridning var en del av dagsturen til Tanger

Av: Karoline Rødsmoen (tekst & foto)

En morgen i Spania sto vi opp samtidig med solen, og etter om lag to timer i en turist-buss og en times tid på båten, sto vi med beina plantet mellom trange gater, slitsomme gateselgere og guider med hjerte-klistremerker på brystet – vi var framme i Marokko. Med sine brune, gule og gullfargede bygninger, menn i lange kjole-liknende klesdrakter, og små, eksotiske boder i alle kriker og kroker, var havnebyen Tanger umulig å ikke bli betatt av.

Selvfølgelig fikk syv bleke, storøyde og relativt lettkledde tenåringsjenter på dagstur fra Spania til Marokko, litt ekstra oppmerksomhet og oppvartning av de mannlige guidene. De tullet, tøyset og smilte overbærende da noen av oss ble hengende bak fordi vi ville ta bilder av en fin fugl eller et glitrende armbånd.

Kameler og slanger kunne oppleves på nært hold for «en billig penge»

Turistgruppen trålte seg gjennom Tangers gater, med stopp ved kameler, slangetemmere og velluktende sekker med nykvernet krydder. Kameler og slanger kunne oppleves på nært hold for «en billig penge», og samtlige i gruppen, meg selv inkludert, lot seg velvillig lure til å kvitte seg med noen småmynter. Alt for et nytt profilbilde på Facebook!

Etter en halv dag ute i varmen, ble vi vist inn i en liten restaurant, hvor vi ble servert fat på fat med marokkanske matretter. Igjen ble jentene fra nord vartet litt ekstra opp. Kelnere, guider og kokker hang konstant over oss for å se om vi hadde det bra, og vi storkoste oss.

Levende musikk hørte med til programmet, og etter at hver turist var fylt til randen av god mat, gikk musikantene rundt og smilte høflig mens de spurte om vi ikke likte musikken nok til å se av en liten slant. Nok en gang gikk omtrent hver turist fem på, og rotet frem en euro eller to.

 

Les mer om Karolines dagstur til Marokko i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 30. januar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here