Venture Cup 2013

0

I går kveld arrangerte Start UiS kick-off for Venture Cup konkurransen på tappetårnet. Studentene ved UiS kan sende inn sine forretningplaner og i første omgang delta i den lokale finalen.

KICK-OFF: Tappetårnet var fylt med studenter under gårsdagens kick-off for Venture Cup

Av: Silje Foss Langeland (tekst & foto).

Studentorganisasjonen Start UiS arbeider for å gjøre nyskaping og entrepenørskap til en større del av det akademiske miljøet ved UiS.

Start UiS arrangerer også konkurransen Venture Cup som går ut på at studenter kan sende inn forretningsplaner og delta i konkurransen. Ingrid Skarpnes Kløverød er koordinator for Venture Cup.

– Venture Cup er en konkurranse som alle start lagene i Norge holder, hvor studentene skal skrive en forretningsplan. Først blir det holdt en lokal finale i begynnelsen av april, hvor de to beste forretningsplanene blir trukket ut fra UiS. Deretter holdes det en regional og en nasjonal finale, sier Kløverød.

Alle kan delta
Kløverød sier at konkurransen hovedsakelig er for dem som har kunnskap om temaet og som har hatt om dette innenfor studiet sitt, men hun påpeker at alle er velkomne til å delta.

– Vi håper at kick-off kvelden kan gjøre at andre også får øynene opp for dette og synes det virker interessant. Det er mange som går rundt med gode ideer, sier hun.

LEDERE: Ingrid Skarpnes Kløverød (t.v) og Malin Norén Eriksen.

Kick-off
Tappetårnet holdt i går kveld kick-off for Venture Cup for å få oppmerksomhet rundt konkurransen. Leder for kick-off, Malin Norén Eriksen, synes også dette er viktig slik at flere skal få vite om muligheten.

– Det er ikke alle som vet om denne konkurransen og et slikt arrangement kan være med på å endre dette. Vi har blant annet fått den unge gründeren, Max Gouchan (19), til å holde foredrag her i kveld. I tillegg kommer Jan Hauge som  skal fortelle om prosessene ved å drive en bedrift.

Pengene ikke det viktigste
Vinneren av Venture Cup vil motta en pengepremie, men Kløverød fremhever at det ikke er pengepremien i seg selv som er det viktigste ved å vinne.

– Næringslivet er veldig interessert i det som skjer under konkurransen og vinneren blir sett av veldig mange store investorer som kan ta ideen videre. På den måten blir ideen vist til mange av de “rette” folkene. Det er nok for mange viktigere enn selve pengepremien, sier hun.

Konkurransen er allerede i gang og studentene kan sende inn sine bidrag.

–  Jeg anbefaler alle som har en gründer i magen til å delta, avslutter Eriksen.

 

Konkurranseregler finnes på www.venturecup.no og forretningsplan kan sendes til startuis@gmail.com 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here