Næringslivsmessen 2013

0

Næringslivsmessen arrangeres i år for sjette gang av linjeforeningen for master i økonomi og administrasjon (Mastøk) og økonomistudentenes forening (ØSF) ved UiS. Formålet til næringslivsmessen er å skape en møteplass mellom bedrifter og studenter.

LEDER: Anne Haugstad er med i Mastøk og er også ansvarlig for årets næringslivsmesse.

Av: Silje Foss Langeland (tekst & foto)

Næringslivsmessen skaper muligheter for både studenter og bedrifter til å knytte verdifulle kontakter i næringslivet.

– For studenter som holder på med sitt siste år er dette en god mulighet til å se etter jobb. I tillegg kan studenter få et bedre innblikk i hvilke muligheter som finnes på markedet, sier Anne Haugstad som er ansvarlig for årets næringslivsmesse.

Bedre studentmiljø
Haugstad er en del av Mastøk og mener at messen også er viktig for å skape et bedre studentmiljø.

– Vi ønsker å skape et samarbeid mellom bachelor- og masterstudenter, og skape et bedre studentmiljø mellom studieretningene, sier hun.

God respons
Haugstad er godt fornøyd med årets messe.

– Vi har fått veldig god respons fra både studentene og bedriftene i år. Vi har også fått foredrag fra oljeanalytiker Thina Margrethe Saltvedt som virkelig klarte å fange publikum, i tillegg til at Kjetil Andre Aamodt også holder foredrag, sier hun.

Hun nevner at hele 23 bedrifter har møtt opp til årets næringslivsmesse, noe som er en oppgang fra fjorårets 18 bedrifter. Under messen kan studentene besøke de ulike bedriftenes “stands” for å få mer informasjon om dem.

Nyttig og relevant
Olav Snørteland er i gang med sitt andre år på bachelorstudiet i økonomi og administrasjon. Han syns næringslivsmessen er svært relevant.

– Jeg står på stand for Børs-klubben i tillegg til at jeg deltar på foredragene som holdes. Jeg syns absolutt messen er nyttig å få med seg, sier han.

Snørteland ser på næringslivsmessen som en god mulighet til å få bedre kunnskap om de ulike bedriftene.

– Jeg syns det er interessant å se hva bedriftene driver med og hvilke muligheter det er for å få en sommerjobb, sier han.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here