Ølbryggeri på UiS’ regning

0

Prøvesmaking på Lervig Aktiebryggeri var alt som skulle til. Dette semesteret skal seks maskiningeniørstudenter bygge et ølbryggeri. For ølbrygging!

Tappetårnet med leder Kristoffer Sørstrønen (fra venstre) ser frem til at Jan Fredrik Stangeland og de andre studentene skal gå i gang med oppgaven.

Av: Lars André Dahl (tekst & foto)

Det lukter kanskje ikke helt humle, gjær og vann i skjønn forening ennå, men guttegjengen bak et av de morsommere krumspringene for bacheloroppgaven ivrer etter å komme dit. Per i dag foregår arbeidet i det ene hjørnet av jernspon, oljedunst og generelt maskinvennlig arbeidsmiljø.

Bachelor i ølbryggeri
– Det hele startet da vi kom på ølsmaking, eller bryggeribesøk, på Lervig. Der fortalte Mike (Mike Murphy, sjefsbrygger Lervig, journ. anm.) at han har et mikrobryggeri stående som han «eksperimenterer» på, forteller en av de ivrige bryggeribyggerne, maskiningeniørstudent Svein Tore Milwertz.
Studentene som var på bryggeribesøk, ble sittende og se på Murphys bryggeri. Så brygget tanken seg:

– Så satt vi og så på det, og fant ut at det egentlig så ganske enkelt ut. Det er jo bare noen ventiler, rør og tanker. Og det hadde jo vært stilig å lage en bacheloroppgave om noe, hvor andre faktisk skjønner hva du har gjort, sier Milwertz.

Les mer om ølbrygging på UiS og se flere bilder i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 16. januar.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here