O, juleøl med din glede

0

Jula er rett rundt hjørnet og SmiS har, tradisjonen tro, gjennomført årets juleøl-test blant tilfeldig utvalgte butikkøl. Nok en gang samlet SmiS sammen en gjeng engasjerte og tørste øldrikkere som skulle avgjøre hvilken juleøl som scorer høyest i år.

Panelet bestod av f.venstre Vegard Bringsjord, Trude Langholm, Siren E. Paulsen, May-Lis Furenes, Lars Andrè Dahl og Håkon Ohren.

Av: Silje Foss Langeland (tekst & foto)

‒ Det er vel sånn at man skal lukte tre ganger før man smaker? Jeg tror jeg har lært det, sier Siren E. Paulsen, Cardinal-ansatt og nødvendigvis erfaren øldrikker, med nesa godt plantet i glasset.

Kjip lukt, kjip smak
Første flaske jul serveres, og juryen er allerede godt i gang med både øyne, nese og smaksløker for å avgjøre om nå denne faller i smak. Juryen på seks plukket ut av SmiS har fått gleden av å gå gjennom syv sorter øl, før det kåres en vinner av årets beste julebrygg. Blindtesten går i år som i fjor ut på at det eneste panelet får vite er at dette er juleøl kjøpt i dagligvarebutikk.

Den lukter kjipt og smaker kjipt med et hint av karamell. Jeg ville hvert fall ikke hatt den til pinnekjøtt.

Trude Langholm, barsjef på Cardinal (Norges største ølpub med nærmere 550 forskjellige ølsorter, red. anm.), er den i panelet som etter kunnskapen ikveld å erfare, innehar mest øl-erfaring. Syv års Cardinal-erfaring gjør at hun ikke akkurat hopper av glede over øl nummer én.
‒ Denne var det lite fylde i. Litt malt og søt i smaken. Ettersmaken er vannete og forsvinner fort, sier Langholm, uvitende om at det er Tuborg Juleøl hun snakker om.
Vegard Bringsjord representerer BI-kroa i juryen. Han beskriver seg selv som en livsnytende øldrikker og er helt klar på at dette ikke var noe som falt i smak i hans gane heller.
‒ Den lukter kjipt og smaker kjipt med et hint av karamell. Jeg ville hvert fall ikke hatt den til pinnekjøtt, konkluderer han.
Den første ølen ender på terningkast tre.

Les hele testen og finn ut av hvem som ble vinneren og taperen blant de syv sortene  i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 5. desember.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here