Heftig, men dannet dyrking av rock

0

I anledning Turboneger-konserten, ble SmiS med på vorspiel hos Turbojugend Stavanger. De trofaste tilhengerne legger ikke skjul på at de drar på årene, men det går visstnok aldri på bekostning av den gode stemningen.

Av: Espen Meling Sele (tekst & foto)

Utenfor et forstadshus i et rolig nabolag på Tasta står to skjeggete, dongerikledde karer sent i 20-årene og patter på hver sin sigarett. De mørke skikkelsene måler bortimot to meter på målestokken, og med tribaltatoveringer krypende oppover halsen, skaper de en kontrast til de ellers barnevennlige omgivelsene.
‒ Føl deg som hjemme. Har du lyst på en pils? Vi ber noen av guttene om å flytte på seg, så blir det nok plass, sier Vidar «Slemmy» Thune, president i Turbojugend Stavanger, idet vi stiger inn i stuen.
Det sitter syv mannfolk rundt et bord, overlesset med ymse drikkevarer.

Forleden var jeg nede i London og valset rundt i Turbojugend-jakka mi, og en forbipasserende broder ropte «I got erection» og ga meg en high-five.

Et stort fellesskap
Turbojugend er den internasjonale fanklubben til det norske punkrock-bandet Turboneger. Klubben grener seg utover flere store byer i verden, og det arrangeres jevnlig større samlinger. Når det endelig er duket for en ordentlig Turboneger-konsert, skal en real fan alltid ta på seg sin spesiallagde denimjakke og erobre første rad. «Get it on» siver gjennom et sprengt PC-høyttaleranlegg, som ifølge huseier Thune er en billig reserveløsning til det sprengte stereoanlegget. Men gutta gjør ikke et nummer ut av lydkvaliteten. De har absolutt ingenting imot å prate.

‒ For oss handler Turbojugend om vennskap og rock’n’roll, sier Helge «Dirty Haffy» Hafstad, mens han heller en dose av de «skarpe sakene» i glasset, og drikker det ned på styrten.
‒ Man blir liksom en del av dette store felleskapet, ikke sant? Forleden var jeg nede i London og valset rundt i Turbojugend-jakka mi, og en forbipasserende broder ropte «I got erection» og ga meg en high-five, forteller Kjetil «Bøkegg» Berntsen, som løfter opp glasset og får anerkjennende nikk fra de andre.

Se flere bilder og les mer om hvordan vorspielet med Turbojugend utartet seg i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 21. november.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here