Sandnes-Ulf lekte seg i skjebnekampen

0

Det var et Ulf-lag med kniven på strupen som tok imot Tromsø onsdag kveld. Hjemmelaget måtte vinne for å komme seg over nedrykksstreken, og det gjorde de med glans.

Ulf-publikummet fikk mye å juble for på Sandnes Stadion onsdag kveld.

Av: Jens S Bessesen (tekst) & Kim Goksøyr Strande (foto)

Aksel Berget Skjølsvik var fornøyd med kampen, men måtte tidlig ut med skade.

Sandnes-Ulf åpnet kampen friskt, og etter seks minutter kom kaptein Aksel Berget Skjølsvik til et skudd fra rundt 20 meter. Forsøket gikk imidlertid midt på Tromsø-keeper Benny Lekstrøm, som fikk slått til corner.

Hjemmelaget fortsatte å male på, og både Avni Pepa og Steinthor Thorsteinsson kom til gode muligheter, men Lekstrøm reddet de avslutningene som kom.

Fikk uttelling
I det 25. minutt gikk ballen endelig i mål. Et kjapt innkast fra Thorsteinsson gjorde at Tommy Høiland kom alene med bortelagets keeper. Spissen driblet seg forbi svensken i Tromsø-buret, men ble lagt ned. Dermed pekte dommeren på straffemerket.

Kaptein Aksel Berget Skjølsvik stilte seg opp, og satte ballen sikkert i mål. Ulvene gikk opp til det som var en meget fortjent 1-0-ledelse.Målscoreren måtte dessverre for Sandnes-Ulf byttes ut på grunn av en strekk kvarteret før pause. Han ble erstattet av Morten Bertolt, og Edier Frejd tok over som kaptein.

Og 20 minutter senere fikk de lyseblå straffe igjen.

Ny ekspeditør
Steinthor Thorsteinsson var nok en gang involvert i et av hjemmelagets mål. Denne gangen ble islendingen lagt ned like ved dødlinja, og dommer Brage Sandmoen nølte ikke med å peke på 11-metersmerket.

Men etter at den vanlige straffetakeren, Aksel Berget Skjølsvik, var byttet ut, måtte nå danske Christian Grytkjær ta ansvar. Straffen så ut som en tro kopi av kapteinens scoring, og dermed kunne hjemmepublikummet juble for 2-0, et resultat som holdt inn til Sandmoen blåste for pause.

Kjempesjanse
Den andre omgangen startet som den første – med et offensivt hjemmelag. Og syv minutter ut i omgangen kom Fredrik Torsteinbø til en kjempesjanse.

Et frispark fra Thorsteinsson ble skrudd inn mot Tromsø-målet. Bortelagets markering glapp fullstendig, og de lyseblå stod plutselig i kø for å score. Men verken Torsteinbø eller Avni Pepa maktet å få en touch på ballen, som trillet ut over kortlinja.

Kun fire minutter senere ble imidlertid hjemmefansen sendt til himmels.

Flott scoring
Christian Grytkjær fikk ballen omtrent på midten av bortelagets banehalvdel. Han tok en touch før han spilte islendingen Thorsteinsson lekkert gjennom. Venstrevingen, som hadde tatt turen inn sentralt i banen, smalt ballen i mål fra hjørnet av 16-meteren, utagbart for gutans sisteskanse.

Dette var Thorsteinssons sjette Tippeligascoring for sesongen.

Årets mål?
Ulf ville ikke legge seg bakpå med den komfortable ledelsen, og det gjorde de på ingen måte heller. Fredrik Torsteinbø mottok ballen på 16-meteren, og de fleste av de oppmøtte på Sandnes Stadion forventet et innlegg. I stedet valgte høyrevingen å gå for mål, noe som skulle vise seg som å være en god idé.

Ballen skrudde på vakkert vis via motsatt stolpe, før den spratt i mål bak en sjanseløs Tromsø-keeper. En kandidat til årets mål i eliteserien.

Torsteinbø fikk kallenavnet ”Champions League” fra speakeren etter drømmetreffet.

Høyreback og UiS-student Vegard Aanestad gjorde en solid kamp for hjemmelaget.

Innbytterscoring
Det var virkelig bare ett lag på banen i denne kampen. Ti minutter etter superscoringen fra Torsteinbø, fikk Tommy Høiland med seg ballen på midtbanen. Han satte fart mot et ryggende Tromsø-forsvar, før han spilte ballen til innbytter Marius Helle, som plutselig var alene med keeper.

Han gjorde ingen feil, og stillingen var 5-0 mot et vanligvis solid defensivt bortelag.

Dette var forøvrig ulvenes tiende mål på de to siste hjemmekampene.

Tromsø fikk et trøstemål ved sveitseren Aleksandar Prijovic på overtid, på det som nærmest var bortelagets eneste mulighet i kampen. Dermed endte festaftenen med 5-1 til Ulf.

Går for kvalik
Hjemmelagets trener, Asle Andersen, var selvsagt fornøyd med kampen, men tar ikke av til tross for at Ulf overkjørte Tromsø. Han poengterer at Tromsø kanskje tok litt lett på kampen, noe han tviler på at Strømsgodset kommer til å gjøre på søndag.

– Nå er det neste kamp som gjelder, sier han.
Etter dagens seier ligger Sandnes-Ulf på 14. plass i Tippeligaen, noe som betyr kvalifisering mot tre førstedivisjonslag. Det er kun to poeng opp til Sogndal på plassen over, men Andersen er fornøyd der de ligger nå.

– Målet er å havne på kvalifiseringsplass, men vi håper på å passere Sogndal også, avslutter han.

Blandede følelser for kapteinen
UiS-student og Ulf-kaptein, Aksel Berget Skjølsvik, er både fornøyd og misfornøyd etter kveldens kamp. Han karakteriserer kampen som årsbeste for laget, men er frustrert etter skaden han pådro seg i kampen.

– Jeg fikk en strekk eller krampe i låret, derfor måtte jeg gå av banen. Jeg vet ikke hvor lenge jeg er ute, men i verste fall kan jeg ikke spille mer denne sesongen, forteller han.

Studenten scoret også et mål på straffesparket som ga hjemmelaget ledelsen. Det var Skjølsviks sjette scoring for sesongen. Han reddet også et poeng i bortekampen mot Hønefoss fra 11-meteren.

– Det er tøft mentalt å ta straffespark, men det har gått fint til nå, avslutter han.

Sandnes-Ulf har nå to kamper igjen denne sesongen. På søndag er det duket for siste hjemmekamp mot et gulljagende Strømsgodset, mens de i sesongavslutningen reiser til Aalesund for å kjempe om tre poeng. Om Aksel Berget Skjølsvik blir med på kampen om å redde tippeligaplassen, gjenstår å se.

Kampfakta: 
Lagoppstillinger:
Sandnes-Ulf: Sean McDermott – Vegard Aanestad, Edier Frejd, Avni Pepa, Bjørnar Holmvik – Fredrik Torsteinbø, Aksel Berget Skjølsvik (kaptein), Anel Raskaj, Steinthor Thorsteinsson – Christian Grytkjær, Tommy Høiland

Tromsø: Benny Lekstrøm – Hans Nordbye, Fredrik Bjørck, Miika Koppinen (kaptein), Saliou Ciss – Magnus Andersen, Kara Mbodji, Remi Johansen, Thomas Drage – Aleksandar Prijovic, Zdenek Ondrasek

Mål: 1-0: Aksel Berget Skjølsvik (str.) (25 min), 2-0: Christian Grytkjær (str.) (44 min), 3-0: Steinthor Thorsteinsson (55 min), 4-0: Fredrik Torsteinbø (66 min), 5-0: Marius Helle (75 min), 5-1: Aleksandar Prijovic (90 min)

Gule kort: Benny Lekstrøm, Hans Nordbye, Kara Mbodji, Morten Bertolt

Tilskuertall: 2875

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here