A New Hope?

0

«This is a great day for all Star Wars fans», lød det fra uttalige fans på filmnettsamfunnet IMDB. Jeg må si meg enig.

Av: Fredrik Kayser (tekst)

Sist uke eksploderte tiårets største nyhet på internett. Det har ingen betydning om du har bodd i James Cameron sitt kjæledyr av en ubåt dypt i Marinas Trench, eller levd i et alternativt univers foran PC-skjermen din. Du har garantert fått med deg nyheten. «Star Wars episode VII» kommer, om du vil eller ikke.

Sist uke ble «Lucas Films» solgt til Mikke Mus og vennene hans i «Disney» til den nette summen av 4 milliarder dollar. Småpenger. Foruten å være nok et tegn på at «Disney» sikter etter verdensdominans, er det godt å vite at George Lucas endelig har blitt et menneske igjen. Han har tatt det rette valget og videreført tronen.

Ja, samtlige burde anse nyheten som et tegn fra himmelen: Geroge Lucas skal aldri regissere eller skrive en ny «Star Wars» film!

Lucas beviste gjentatte ganger at han var en ku i havet når det kom til å regissere, skrive eller produsere filmer. Det funket ikke. I de siste 20 årene har George Lucas tatt dårlig beslutning etter dårlig beslutning. Ja, samtlige burde anse nyheten som et tegn fra himmelen: Geroge Lucas skal aldri regissere eller skrive en ny «Star Wars» film.

Faktum er enkelt: fanatikerne som vokste opp med «Star Wars» hadde uendelig mye større respekt for serien enn det Lucas selv har. Det er vanskelig å si hva som skjedde med herr George Lucas. Noe mistet han vertfall. Om det er hjerneceller eller kreativitet, er et spekuleringsmoment. Men at Lucas ikke sitter med rådighet over produktet sitt, burde alle være enig i at er en god ting.

«Star Wars» er mye mer enn et par filmer. De fleste filmskapere og fans har ikke bare sett filmene. De har operert universet inn i DNAet sitt. Derfor er ikke bare spørsmålet om vi trenger en ny film, men snarere hvordan filmen bør utformes.

Man skulle nesten tro at en ny verdenskrig var underveis.

Men er de modige nok til å tråkke på tærne til fanatikerne igjen? Reaksjonens var enorme sist runde. Man skulle nesten tro at en ny verdenskrig var underveis. Det var ikke bare at «Star Wars episode 1-3» fremsto som en såpeserie i verdensrommet. Filmene var skreddersydd til å nå en ny generasjon. En generasjon som satt i bleie og lekte med duplo. Den tidligere generasjonen ble ignorert som en fis i vinden.

Hva bør «Disney» gjøre? Enkelt. De fleste filmskapere lever for «Star Wars». Det er ingen umulig sak å finne en pålitelig visjoner som kan håndtere fremtidens filmer med respekt. Disney sitter med verdens største gryte av penger. Og pengene bør brukes på å skaffe en dyktig regissør som Andrew Bird, Guillermo Del Toro, J.J Abrams eller Josh Whedon . Om det blir en realitet er en annen sak. La oss vertfall håpe at «Disney» ikke bare ønsker å bade i penger, men at de sikter etter evig respekt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here