‒ Det er sexy å gi seg på topp

0

Fredag 2. november slapp Kaizers Orchestra sitt åttende studioalbum, «Violeta Violeta Volum III». Nå tar bandet pause på ubestemt tid, men vokalist Janove «Sjakalen» Ottesen har planene klare, selv om han synes livet kommer imellom alt annet.

Av: Tone Helene Oskarsen (tekst) og Carina Johansen (arkivfoto) 

Fredag 2. november kom det avsluttende kapittelet i den to år og tre plater lange trilogien om Violeta og hennes foreldre, «Violeta Violeta Volum III». Albumene forteller historien om Violeta som bor med sin mor Beatrice, men som senere blir kidnappet av sin far, Kenneth.

Hvert av de tre albumene inneholder ti låter, hvor hver låt er en del av puslespillet. Låtene blir ikke servert i kronologisk rekkefølge, så det er publikums jobb å sette alt sammen til slutt. Trilogien inneholder en rekke forskjellige karakterer, deriblant Djevelen, som er Ottesens personlige favoritt.

‒ Djevelen er en player som kan spille litt på begge sider. Han er sjarmerende, men også uregjerlig. Han er en kul karakter, sier Ottesen.

Teaterstykke «in the making»
Kaizers har lenge sagt at de skal ta seg en pause, og høsten 2013 er det slutt for denne gang. Ottesen forteller at han har masse musikk liggende, og at det ikke er umulig at han slipper nok en soloplate mens bandet har pause. Dessuten komponerer han jevnlig musikk til teater og film, og ikke minst har han og Geir Zahl startet med manusskriving til et teater.

‒ Jeg og Geir (Zahl, journ. anm.) holder på å skrive manus til det planlagte teateret om «Violeta Violeta»-trilogien. Det er fortsatt «in the making», men musikken er ferdig, grunnstenene i historien er på plass og vi er i gang med manus. Jeg kan ikke fortelle for mye, men det kommer på sikt, forteller frontfiguren.

Livet kommer imellom.

Et av norges største rockeband
– Det er et kick å spille sammen som Kaizers Orchestra, og det finnes ikke en ting vi ikke kan gjøre når vi spiller, sier han.

I løpet av de siste årene, og spesielt i forbindelse med trilogien, har Kaizers Orchestra vokst til å bli et av norgeshistoriens største rockeband. Han håper det frister for alle å kjøre en runde til en eller annen gang, men akkurat nå er det ingen som vet.

‒ Det er mer sexy å gi seg på topp enn på bunn. Vi kommer sannsynligvis til å gå på igjen, men det kan jeg ikke garantere. Livet kommer imellom, sier Janove Ottesen.

Les hele intervjuet med Janove Ottesten i neste utgave av SmiS avis som kommer ut onsdag 7. november.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here